it's raining

Började dagen med att hämta mamma och ta med henne till stallet. Mamma är lika rädd för hästar som älgar är för människor i oktober så det är stooort att hon ens vågar sig till stallet. Det spöregnade så alla var dyblöta innan vi ens kommit av gården men ski i det för det var skönt med en långpromenad. Asta var inte riktigt förtjust i att det var nåt annat fyrbent med som snodde uppmärksamheten från henne mend et gick bra efter ett tag.

När vi kom tillbaka fick mamma pröva på att mata Aron, det gick bra och hon vågade sig tillochmed på en liten puss på mulen, storslaget och vågat haha!

 
En dränkt Aron ech en ännu blötare mamma, både regn och dreggel...


Efter att ha steressat omkring med bilen (ombesiktning) och till frisör (klippninggen får ni se sen) så har jag nu landat hemma och vilat lite för om en liten stund ska jag iväg och se Luftslottet som sprängders med Maria, blir spännande.



XOXO

whiteboard


Som bekant har jag sällan hjärnan inkopplad när det kommer till att komma ihåg viktiga saker så för ett tag sen införskaffade jag mig världens bästa sak. Den har verkligen varit till stor hjälp och jag organiserar hela veckan på min lilla whiteboard så glöms inget bort och man får bra överblick. Kan råda alla velpellar att köpa en sånhär, finns stora och billiga på Biltema.


Webcameran tar inte världens bästa kort...jag vet så upplysningar är överflödiga:)


vänta vänta...

Jag har hittat den...wiiiie!!!!!



Första advent

Jag tror att Grinshen har varit på besök här...min adventsljustake är borta, jag hittar inte mina julgardiner till köket och inte heller vet jag om jag harb inbillat mig att jag har en stor ljuslyckta till balkongen eller om jag har tappat bort den också, suck. Julen motarbetar mig för tillfället men jag ger inte upp så lätt. Inte kommit så långt med pyntet men lite har de blivit iallafall. Får ta tag i resten imorrn när jag kommer hem.

Åååh jag ska klippa mig imorrn också, jag är nervös, ska jag våga klippa mig kortare? Vi får se helt enkelt...


Dörrkransen är på plats iallafall


Jag hittade mina små piff o puffisar:)


Lussefika, visst är pepparkakorna supersöta?!


Maria och jag ligger i varsitt soffhörn nu och kolla på mitt stora feta grekiska bröllop, galet kul, jag lider verkligen med dom stackars satarna. Vi var en sväng i stallet förut och pussade lite på sötnosarna. Gud vad pälsiga dom blir såhär på vintern, riktigt varm o mysig päls. Litet litet missöde när söta Aron skulle in i lösdriften igen för då kom en annan hästjävel o jagade bort Aron innan jag hunnit få bort griman o grimmskaftet, fick jaga Aron ute i mörkret i lera...inte OK!



XOXO


Advent

Idag är det första advent!
Gd vad skönt att det börjar dra ihop sig åt det allra bästa som finns, julen hihi. Det finns inget bättre än att gå och vänta, förbereda med julklappar och pynt och all god mat och godsaker givetvis.

Ikväll får ni se hur det blir här hemma, har massa att göra men jag ska inte smälla upp allt idag, jag väntar liiite till med det allra juligaste:)


091128

Klar efter en riktigt jobbig kväll på jobbet. Min rygg har inte varit såhär illa på riktigt länge och det känns som om det blir värre hela tiden, måste nog ta och gå till farbror doktorn snart igen, suck! Men den goda nyheten för Cherry casino är iallafall att det gick bra för mig ikväll...

Jag ska spendera natten med att snygga till här hemma, lika bra at passa på medans jag ändå inte kan lägga mig eller sätta mig o kolla på tv, hoppas inte grannarna misstycke att man dammsuger klockan 5 på morgonen en söndag, hehe payback time suckers:)


Hur man skaffar sig en gran


Årets julgran har skördats idag, detta måste givetvis dokumenteras, varsågoda!


Min gran på väg ner


Mamma och Tommys gran som ska stå vid stugan, den var så mycket större än min


Söta söt var givetvis med


Efter granhuggandet gick vi till skogen och lekte lite


Träskmonster

För Asta är den största lyckan att bita, tugga och naffsa på allt som ser inbjudande ut i naturen och på golvet, här är dagens skörd under typ en halvtimma...


Plastbit


Gren av körsbärsträd


död gren...


Skitungen springer iväg med kartongen till julgransbelysningen


Det är inte utan kamp hon ger ifrån sig den med en del missnöjda blickar efteråt...


Kärring?


Jag har blivit kallad för "jävla kärring" idag på jobbet...vet inte riktigt hur jag ställer mig till detta, hmmm. Börjar jag bli gammal nu? Annars brukar det va dittan o dattan olika saker man får höra om nån spelare blir riktigt arg...men kärring? Var det verkligen det hårdaste den medelålders mannen kunde komma på? Haha, han verkade inte bli direkt gladare av att jag skrattade åt honom och hans uttryck heller.


Denna skylten kanske borde sitta vid mitt bord hädan efter?



Jag?


fiiiiiiinally!

Äntligen var den individuella uppgiften i internationell politik inskickad. Förhoppningsvis suger den inte lika hårt som jag tror den gör men men, vi får se. Jag gjorde ett lite annorlunda upplägg på uppsatsen också så jag hoppas att det gillas och jag inte blir helt sågad för det.

Stackars lilla bloggen har ju blivit lidande när det är mycket i skolan men nu har jag tid ett tag iallafall och på söndag får ni hålla ögonen öppna för då är det advent och det betyder att jag blir helt insain och pyntar. Jag är julfaschist... You will see

A stands for action



"Theres is no plan B only plan A. And A stands for action!"


Så sa en talesman idag inför toppmötet om klimatfrågan i Köpenhamn. Jag sitter här och smått jublar i soffan, kan det äntligen bli något gjort eller ska dom bara snacka sig igenom detta mötet som många befarar? Jag hoppas iallafall att man kommer fram till något nytt som gör att många fler ansluter sig till avtalet så att det inte floppar lika mycket som det förra och jag tycker verkligen det är dags för USA att skärpa sig och att föregå med gott exempel i egenskap av att vara den största förorenaren i världen. Time for action...


Slår våra kloka förvirrade hjärnor ihop!


Jag och Ida sitter i biblioteket och försöker vara kreativa, smarta och produktiva, det går sisådär kan jag erkänna men jag har iallafall börjat skriva på min uppsats nu och bestämt mitt upplägg. Jag har iallafall kommit nånvart då så det käns bra, nu ska jag bara lista ut hur jag ska få till alltihop med fakta också, dt är ju det som är det kniviga. Gaaah jag hatar att man måste referera hela tiden jag hade lätt kunnat skriva detta utan sånt men jaja jag får väl försöka följa reglerna för hur man ska skriva korrekt:)


Ida skriver så pennan glöder

Jag blir nog sittandes här till iallafall klockan 5 ikväll och sen ska jag hem och göra mig iordning för ett möte som jag ska på vid 6. Kommer bli spännande, vi får se vad jag kommer fram till efter det.



XOXO

Vinkväll

Nyss hemkommen från en mysig vin och diskutionskväll med Malena, Sanna och Sofia W. En typisk tjejkväll kan man säga fast med lite djupa inslag så som diskutioner om prostitution ska legaliseras och ännu djupare saker så som hår, sånt är viktigt:) Det är alltid lika kul att träffa läcköflickorna och hitta på något, känns bara som om vi gör det lite för sällan men nu har vi iallafall planerat in 2 träffar inom den närmsta framtiden wiiie!

Nu ska jag nog försökakrypa ner i sängen och sova för imorrn blir det lååång dag med plugg och ett spännande möte.



XOXO

Vote for me

Jag är med och tävlar här...

http://www.yourmoda.se/klanningar/Show.aspx?id=5100

Rösta på mig är ni snälla och söta:)

Kort update

Suttit hela eftermiddagen på 3B med Ida och försökt vara produktiv men det gick sådär. Vi blev kanske lite lite smartare men det blir nog till att trampa gas i bott imorrn om detta ska gå vägen över huvetaget men vi får se, det kanske lyckas?

Nu ska jag strax cykla hem till Malena och ha vinkväll.



XOXO

önskelista

Nu vill jag verkligen ha snö...

Jag vill ha jullov...

Jag vill ha tillbaka min energi...

Jag vill INTE behöva stressa som en idiot mer...


SÅ NU GÅR JAG I IDE ETT TAG!


Cenilitet?

Jag tror att jag och vissa i min omgivning drabbats av en släng av cenilitet, kolla bara på min hall:



Jag letade efter något i garderoben i hallen men sen var jag tvungen att rusa iväg. Nu när jag kom hem kom jag för det första inte ihåg att det såg ut som det gjorde, jag minns inte vad det var jag letade efter eller om jag hittade det...

En annan som lider av samma syndrom är nog Sanna. Hon hade glömt sin mobil hemma men hon hade med sig en tumstock...till krogen... behöver jag säga mer?

Hur som helst, när jag sprang iväg var det för att äta middag med Sanna och Jenny Hallström (en av de 4 Jennysarna på slottet) efter vi käkat blev det drinkar fast alkoholfria för min del, mycket godare och mycket mer prisvärt, man känner smaken av alla juicerna och frukterna samt att man inte blir ruinerad.


Fina drinkar va?!


Julmarknad Nr:2


Idag var det dags för ännu en julmarknad...wiiie:) Det blev på Kråks i Skara av alla ställen. Massa dofter och smaker men bäst av allt är ändå att det luktar jul av alla grankvistar som dom hade lagt runt trapporna.


Väldigt fin dukning inne i ett av utställningshusen.



Gammaldags gran



Inget illa mot Sanna, men hon kan vara världens sämsta fotograf. Herregud, jag tror inte hon lyckats ta ett enda bra kort på mig dom gångerna hon försökt..får nog ta en snabbkurs med henne. Detta var det minst dåliga av det värsta:)


saknar gamla tider

Mitt i natten sudd blir knappast aldrig bra men jag filurar lite på en idé jag har som ni kommer få ta del av om ett par dagar. Jag är som allra mest produktiv på natten då tänker jag som bäst (enligt mig) mina tankar kanske är underliga men dom låter iallafall bra i mitt huvud hehe.

Satt och blädrade igenom lite bilder förut för jag skulle ha med en bild till en "sak". Hittade domhär gamla, åååh saknar att fota ibland, kanske ska börja göra det igen snart...


Foto: Peter Westlund


Foto: Tore Nilsson


Foto: Adam Madsen


Foto: Peter Westlund


Bilder med sommarängen älskar jag verkligen, helt oredigerad men ljuset i den är så fint, känns verkligen somrigt.



Osvenskt

Jag såg något idag som jag inte sett på flera veckor, känns jättekonstigt.



Ska man behöva tycka att solen känns som en främling?


En kul och väldigt osvensk sak hände på bussen förut. Det kom en spansk kvinna och satte sig hos mig och ville att jag skulle läsa korrläsa hennes uppsats om Selma Lagerlöf. Haha, jag hade aldrig vågat gå fram till någon på bussen och be om det. Den stackars kvinnan hade gjort typ 100 fel så hennes pappaer blev väldigt kladdigt men hon välsignade mig efteråt o sa att gud skulle vaka över mig...hahaha konstigt!


Lunchade med Sanna och Jenny efter skolan idag, mycket underhållande. Avslutade dagen på stan med en handmassage, den var välbehövd och känns som ett bra sätt att förbereda sig på inför kvällens arbete.


Nu väntar locktången, ciao!



XOXO


Breaking news


Men hallå! Nu får väl snart folk ta och ge sig! Jag sitter på bussen till skolan och hittade en metro jag fördrev tiden en stund med men jag kan inte göra annat än att bli irriterad. En stor nyhet var att SATS gym skulle ta bort alla sina solarier första december för det hade kommit fram forskning som tyder på att solariesolande leder till cancer...NÄÄÄHEE! Det visste inte jag, säkert inte nån annan heller, stoppa pressarna detta måste spridas. Gud, människor vet inte att solarier är farliga! Men kom igen, detta visste väl alla men dom skiiiiter i om det är farligt lika mycket som en alkis skier i sina leverproblem tills dom uppdagas. Regeringen vill ha en 18 års gräns på solarier och på längre sikt helt ta bort dom från allmänhetens förfogande för att sola solarie kan jämnställas med att röka i cancerrisk. Ja, så långt är jag med men hallå? varför förbjuds då inte rökning? Jag kan sätta min vänstra arm på att det är fler personer som rökar i detta land än som solar solarium. Varför förbjuds då inte detta? Svaret är enkelt...det stavas skatteintäckter! Men om man vänder på det då? Personer med rökrelaterade sjukdommar måste väl ändå kosta staten mer än dom som får hudcancer av solarier? Eller? Jag har verkligen inget emot att SATS tar bort sina solarium, förstå mig inte fel nu men någon slags rättvisa i statens förbud måste det väl ändå finnas...

Baaaah!

Jag blir arg!


90 års kalas


Det är nog inte alla som får vara med om ett 90 års kalas så man får passa på. Sen gör det ju inget heller att den lilla tanten som fyller är hur snäll och go som helst! Fel är det ju inte heller att man känner sig ung i de andra gästernas sällskap.


Bilderna nedan är nog mest tillägnade min mamma som missade alltihop men ni andra kan ju kika ni med:)










Födelsedagsbarnet




Kvällens 2 minuters frisyr, slarvig svinrygg med fjädrar. Har man dåligt om tid blir det hastverk!


förmiddag 091119

Kort men ganska produktiv dag i skolan. Imorrn ska vi ha ett seminarie där grupperna ska presentera en text som dom läst och analyserat. Riktigt tråkig feministisk litteratur men det får gå, nästa vecka har vi något nytt, bort med tråkiga bitterXXX och in med lite nutidspolitik! Vi har ju för övrigt blandat om grupperna i klassen så vi har fått utbytesstudenter nu också i grupperna. Våran Fransos är hur kul som helst, trodde inte dom hade sån humor men han är vekligen underhållande. En av kineserna försökte lära mig lite ord idag men mindre lyckat resultat så han gav upp och bad mig lära honom säga R istället, haha dökul ju, det kommer nog ta ett tag!

Ikväll ska jag på 90 års kalas, wooho, klackarna i taket o fram med skumpan, eller kanske inte. Ta fram stödstrumporna, sätt halkskydd på rullatorn för här kommer vi. Vad ger man förresten till någon som har allt och inte vill ha något? Choklad, en flaska vin eller blommor? Det känns ju bara så billigt då, eller?



Happy Happy birthday LISA!!!


@ home



Åååååh nu är helvetesresan slut! Det har varkligen pissat ner hela tiden och stundtals så mycket att jag knappt sett vägkanten. Inte roligt alls men väldigt skönt nu när man är hemma och kan sätta sig en sväng i soffan och kolla på Bonde söker fru men sen måste jag sätta igäng och plugga inför imorrn.



XOXO


Soffmys


Soffmys är den bästa sortens mys! Är man inte direkt jättehungrig kan frukt vara ett superbra substitut och speciellt när det är influensatider för då får man en C-vitamin kick som heter duga om man proppar i sig en del, detta blev min "middag".


Ser gott ut va:)


Lite sällskap i soffan skadar ju inte emn mitt sällskap springer mest på mig för tillfället för hon vill leka men hon e ack så söt när hon gör det. Kolla bara förut när jag försökte plugga lite, hon stör men det gör inte så mycket.






Man kan INTE motstå att leka med henne när hon ser så på en...



Shoppingdag med Mamma!

Herregud, jag är glad att vi inte har så mycket gallerior hemma, jag har ont i fötterna...
Vi började med en stärkande thailunch och sen fick vi börja springa omkring i alla ffärer. Jag hittade bara en enda sak jag egentligen ville ha och den tänker jag köpa hemma istället, suck, fattig student behöver vänta på studiemedlet!


Söt lång skjorta från Gina


Nu blir det fotbad och soffan!


Nov. 16, 2009


Puuuh, jag är såååå trött!

Jättelång dag men roligt har det varit. Först åkte jag och mamma in mot stan, tog en snabb fika på wienerkonditoriet men mamma gick snällt sitta kvar där medans jag sprang iväg ett par gator för att ta mig till...


Balance

där jag vunnit ett träningskort i 2 veckor. Vi var 100 st som vann detta av Blondinbella och Balance. Jag kan ju bara träna halva denna veckan för sen måste jag hem till skolan igen men lite hinner jag ju testa på iallafall. Superfräscht gym verkligen. Och jag håller verkligen med Bella om att det bästa är schampoot i duschen haha!


Bella och Joackim ( bilden är lånad från www.blondinbella.se )

Efter jag hade kikat runt inne på gymmet en vända fick jag skynda mig tillbaka för att hämta upp mamam för vi skulle äta. Vi käkade på Cosmopol, bra mat och fint tak:) Vi hannt tyvärr inte spela något men de får bli en annan gång för vi var tvugna att rusa vidare mot Filmhuset där vi skulle vara med i publiken till Tinas cookalong.





Jag har alltid funderat på hur man klarar av att ha ett matlagningsprogram utan att bli döööhungrig men svaret är enkelt..det är grymt bra utsug av luft, det luktade inte alls mat:)


Glädjen av en hund


Glädjen av en hund.

Att vilkorslöst bli älskad och att alltid ha någon som möter en när man kommer hem kan vara något av det bästa som finns. Att ha en hund är en välsingnelse, på riktigt. Hunden bryr sig inte om ifall du skulle ha en riktigt dålig hårdag eller en finne i pannan. Om du är ledsen kryper den upp bredvid dig, lägger huvudet på sne och undrar vad som är fatt och tröstar på sitt eget vis. En hund är en ständig vän som aldrig sviker, den står alltid på din sida, vaktar dig och har ditt bästa i sitt intresse. Skulle den kunna tala hade den fört din talan när du inte varit säker på vad du skulle sagt. Hunden känner DIG, ditt riktiga jag, utan ditt smink och den fasad du har utåt. En sann vän helt enkelt...

Ni som har hund vet säkert vad jag pratar om. Många som inte har hund förstår inte varför människor kan springa in i brinnande hus och riskera sitt eget liv för en hund. Drt är ju bara ett djur? Nej, det är inte bara ett djur, det är en familjemedlem som får lika stort värde som alla andra i familjen. Skulle du kunna lämna ditt barn åt sitt öde? Nej, hade det flesta svarat och precis likadant är det med hunden. Du ser efter den och ser till att den har det så bra det bara går för visst förtjänar din allra bästa vän det!

Under min uppväxt har vi haft djur och nästan hela tiden hundar. Det har blivit några stycken med åren men allihopa har satt sina spår för de har alla haft starka personligheter. Ingen har varit den andre lik men det är det som är charmen.

Som mitt liv ser ut nu har jag inte möjlighet att ha ett djur, jag är borta alldeles för mycket så det fungerar inte men lyckan är stor de gånger jag får besök av Asta. Hon är min mammas hund, en Norwishterrier. Hon är ett energiknippe utan dess like. Hon är ett och ett halvt år men beter sig fortfarande som en valp och vi befarar att det inte kommer sluta men det gör inte så mycket, det är ju hennes charm. Skulle man försöka få bort det försvinner en del av henne och det vill vi ju inte.

Den dagen jag har möjlighet att skaffa en hund kommer jag göra det, och med glädje. Men man måste välja valpen med omsorg. Hur mycket lotto det än kan verka brukar man känna ett visst band med någon av valparna i lådan. Gör man inte det, ingen panik, det finns mer hundar, mer valpar. Låt valet ta tid så du är säker när du får hem din nya bästa vän.



Asta hjälper till vid årets jordgubbsskörd.



Ny byter vi stadsdel

Sååådär! Städat och klart.

Hej då Gullmarsplan och hej hej Norrort!!!



Jag e trött idag, och det syns:)

God morgon!


God morgon allihopa!

Nu sitter jag ensam på Gullmarsplan och funderar på om jag ska ta och ta på mig och försöka ta mig ut mot Vaxholm och hem till mamma istället. Jag är hungrig och här ute finns det inget att äta så långt ögat kan nå...Fast det är klart, det är inte så långt idag för det är väldigt dimmig ute.


Sthlm ser inte så stort ut idag!


Jag har fortfarande väääldigt ont i fötterna sen igår. Vi trodde vi var lite piggare än vi var så vi bestämde oss för att gå härifrån ner till tunnelbanan vilket inte alls var en bra ide i 12 cm höga klackar, det var en riktigt dålig idé faktiskt som gjorde att jag redan innan vi kom in till stan hade superont i fötterna men jag klarade av att dansa ändå, sådeså! Tur är det iallafall att vi slipper köa, jag ÄLSKAR listor!

Nu har Maria packat ner alla sina saker, tror hon, och begett sig ner till slussen för att möta upp Lisette och Misha för hon ska åka med dom hem igen. Så nu är det väl bara för mig att ta gan i röjandet här och se till att det ser ut som när vi kom:)


En ledsen Maria vinkar hej då och lämnar mig ensam i stora Stockholm:(



XOXO

Kväll på stan

En riktigt bra kväll och avslutning på sthlm innan övriga gänget åker hem och lämnar mig ensam kvar här!
Vi började kvällen på Fridays på östermalmstorg och fortsatte sedan bort till Cafét, riktigt bra drag där ikväll.


Misha, Lisette och en alldeles för glad jag.


Cafét


"Drygast vinner" tävlingen vanns av Maria:)


Kvällens helsvarta outfit.

Skor: Nelly.se
Klänning: H&M
Kavaj: Gina

Kolla här!



Kolla vad jag hittade i Daniels gömmor....shhhh, säg inget till honom:)


091114

En dag på stan...


Frukost på espresso house


Idag va det de blå kassarnas dag, alla i hela stan gick omkring me Jimmy Choo kassar. Galet var det!


Jag vill ha denhär jättenödvändiga brödboxen i julklapp mamma!


Fikapause i Gallerian.


Nu ska vi göra oss iordning för ikväll, vet inte riktigt vad som händer än men det löser nog sig till det bästa. Måste sova lite först bara annars kommer jag somna i taxin påväg in till stan.



XOXO

Kvällsmat

Efter en väldigt lång och hyffsat stressig dag kom vi äntligen ut på middag men vi kom inte direkt mycket längre utan vi nöjde oss med mat i gamla stan och så knallade vi tillbaka hem igen. God mat men lite halvkass service samt att dom stängde lite för tidigt, jag trodde vi va i sthlm? Jag har kanske fel...



Lissan och Maria under en skylt dom tyckte passade kvällen bra


Baren på stället som jag tyvärr glömt namnet på, en tapasbar va det iallafall.


Nu ska vi göra oss i ordning, gå ut på stan. Prio 1 är kaffe kaffe kaffe, sen kanske lite frukost i fast form och sen shopping. Hade ju en liten incident med min mousse igår så jag har handtvättat mina kläder och hängt dom på tork så förhoppningsvis är något torrt iallafall så jag kan gå ut. Hörs sen!



XOXO

dagen i bilder


Gick sådär bra för honom...


Hittade en sötnos hemma hos mamma


Hett om öronen


Först förberedelser


Och ett litet hopp


Misha kommer rullandes


Jag smet undan fall från hög höjd!


Påpälsad


Fire in the hole



misslyckad update

Ja, nu var det egentligen tänkt att det skulle komma upp lite bilder från dagen men usb porten på datorn verkar ha klappat ihop och åkt på semester så vi får väl se när den kommer tillbaka helt enkelt. Jag ska iallafall ta på mig något som inte är blött (min hårmousse exploderade i väskan) och åka in till stan och käka me dom andra. Bilder kommer förhoppningsvis imorrn eller ikväll. Åter igen skyller jag på fredagen den 13e. Dagen konspirerar emot mig vill jag lova. 

Fredagen den 13e

KOLLA!!! Det är kallt ute, fan, jag har ju inga vinterdäck på än! Herregud, det blir snigeltrafik innan vi kommer till något varmare ställe. Eller är det kallt längst E18 idag? Guuud, nej!



Föt att återknyta till gårdagen, mitt väskproblem. Jag hittade inte den stora, jag förstår verkligen inte vart den tagit vägen, jag tror jag har sånnadär flodhästar i vägen som tagit den. Jag hittade däremot en liten väska så jag får packa lite i den, lite en ikeapåse och resten i en weekendväska, gaaaah!


Kolla vad liten den är, nagelfilen ser ju stor ut i den!


I den får väl typ 2 klänningar o mina hårprodukter plats, jag skyller iallafall ALLT på fredagen den 13e, sådeså!

Badhus vs Garaget



Gissa vad jag gjort!!!


Jag har varit och simmat med Malena och Sanna.

Eller okej simma var väl kanske att ta i, men jag hann med 500 meter sen lockade klätterväggen mycket mer, Sanna tog sig upp, jag och Malena såg mer ut som döende grodor:) Se blev det skön avkoppling i bastun, gaaah vad det är skönt med värme, håret fick sig en behövligt fuktboost också.

Jag och pappa fixade bilen förut förresen..jag har slipat med en vinkelslip..jag är lite lätt stolt över mig själv. Och nu funkar allt som de ska på bilen igen wiiho!

Ska hoppa isäng nu, imorrn blir de sthlm och vi åker tidigt så lika bra att få en god natts sömn aka skönhetsömn:)

Har någon sett min resväska?


HUR
kan man tappa bort en resväska? Seriöst? Den är typ lika stor som jag men ändå är den borta...what the fuck?
Jag tänkte börja packa lite nu men det kan jag väl glömma då om jag inte ens kan hitta min väska. Får väl i värsta fall kila ner på stan och köpa en ny men den måste ju vara här nånstans.
Om man nu ska tappa bort en väska får man göra det bästa av det... packa i sånna här kanske?



Men att dömma av denna bild e kanske papperspåsen ett bättre alternativ, verkar rymmlig:)




lill-lördag på stadt


Det blev en riktigt trevlig middag med läcköflickorna, god mat och trevligt sällskap. Enda problemet är att jag fortfarande inte riktigt kan tugga fast föda (dumma visdomständer) utan mest får hålla mig till mjuk mat man kan mosa i munnen eller soppor. Jag beställde pilgrimsmusslor med rotmos , konstig kombo men det var riktigt gott och efterätten får ni se på bild här nedan.


Sorbén smakade äpple och kanel, behöver jag beskriva hur gott det var?


Malena


Sanna


On my way out!


Jag funderar helt seriöst på att snart sova, undrar om jag verkligen kan det...skulle inte tro det men man kan ju alltid gå upp igen om det inte skulle funka. Vill bara flika in med det bästa idag också, jag hittade mina svarta stövlar i garderoben, wooho!



XOXO

091111



Konstig dag. Jag har åkt omkring och letat delar för att laga bilen men det är bara beställningsvaror eller är priset som ett rån. Får ta och lösa det imorrn istället för nu ska jag ute med Sanna och Marlena och ta en drink...uppdaterar senare!



XOXO

091110

Herregud vilken dag. Jag har hunnit med jättemycket och varit riktigt produktiv hejja mig!
Först skola och sen en väldigt guppig bussfärd hem. När jag kom hem fixade jag reperatör till bilen sen ut på stan och träffade Sanna och Jenny. Efter det, iväg mer Maria till Skara för att träffa Daniel och fika och tjöta lite skit medans han ändå är hemma.

Jag fick också reda på ikväll att jag vann en liten tävlig jag var med i för ett tag sen men mer om den kommer senare men tro mig...ni kommer garva!



XOXO

lunchupdate

Lång dag idag igen, 10-15. Jag ska väl kanske inte klaga men jag är alldeles för trött för sånna här dagar just nu. Orkar inte koncentera mig på vad som sägs i mer än en halvtimme hur ska jag då orka 2 lektioner?

Nu är det iallafall lunch och jag har placerat mig vid fönsterväggen i biblioteket för att läsa lite ekonominyheter.


Nersjunken i en skön fåtölj med datorn i knät och fötterna uppslängda på en fotpall och kikar på utsikten över inte fullt så vackra Trollhättan.


Nu efter lunch ska vi fortsätta med realism och liberalism, jag som trodde vi skulle slippa politisk teori nu men ICKE!

Jag och Maria var förresten en sväng i stallet igår efter att ha fått lite dåligt samvete för att vi inte varit där på några dagar...vad händer då? JO, Maria blir nockad av Skrållan och tror att framtänderna ska rammla loss och näsan bli blå. Som tur var är tänderna vita och hela och näsan sitter där den ska, bara lite svullen:)
Det är tacken man får de för att man ska vara snäll o komma o klappa!



XOXO

tidig morgon i skolan

Ett tydligt tecken på att man har gått upp alldeles för tidigt för att åka till skolan är att skolan i princip är helt tom när du kommer dit...



En enda liten människa...



Det kanske inte syns så bra på bilderna men på varje våning har vi studielandskap med grupprum, datasalar och lite strörre rum med soffor och fåtöljer som man kan sitta och prata i och dom är så fiffigt döpta efter landskap..studieLANDSKAP...tog ett tag innan vi kopplade hur smarta dom egentligen hade varit:) Här där jag sitter heter det Halland, Härjedalen och Hälsingland.


<3



Bara 3 dagar kvar...

091109



Nya kurser, nya lokaler, nya tag! Äntligen är den hemska hemska political philosophy kursen slut, high five på det allihopa! Döda gubbar ska förbli döda, you shall not speak of the dead, they might come back to hunt you!

Bäst idag annars är kaffe tillsammans med föreläsning där Gordon Gekko citeras. Googla honom om ni inte vet vem han är så förstår ni hur udda det är:)

"Greed is good. Greed is right. Greed Works." - Gordon Gekko



Fars dag

Årets fars dag blev inte alls som planerat. Jag hade planerat en middag med pappa men det gick om intet så den får vi väl ta en annan gång helt enkelt. Bilen gick söndet idag...IGEN! Gaaah jag blir galen på den, måste få den fixad igen i veckan.

Nu är det inte långt kvar till ett par dagars välförtjänt semester, guuud vad skönt det ska bli och komma bort ett par dagar, ha lite kul och träffa nytt folk. Det börjar en ny kurs i skolan imorrn men jag missar bara 2 föreläsningar så det ska nog gå bra att läsa ikapp det ändå för om jag inte åker kommer jag inte orka läsa iallafall.

Nää, nu ska jag tvätta bort ansiktsmasken, måla naglarna och gå och lägga mig.



XOXO

091107



Hemma från jobb på kronan i Vara.
Efter denna kväll kan följande konstateras.

Jag ser ut som ett barn i flätor

Claes klär i klänning

Vara firar halloween en vecka efter alla andra

Isbitar är hala när dom ligger på golvet x2

Man har druckit för mycket när man ber croupieren om hjälp när man ska dra upp gylfen efter ett toabesök



XOXO

Hot or Not?




Jag kan inte bestämma mig, dom är så jävla extrema och fula så att dom blir hur heta som helst. Fulsnygga skor, funkar det? Ni bestämmer!



nattrapport



Nyss hemkommen från en kväll som Croupier på Harrys här i Lidköping. Riktigt skönt när man får jobba med bra personer hejja hejja Kia! Bra med spel och bra procent också, 67%, det är helt okej.

Jag sov 4 timmar efter skolan idag så jag är inte direkt sömnig nu så det blir till att gosa ner sig i soffan med mina allra bästa vän just nu, Vitamin Well´s och kolla på en film. Well´s gör verkligen underverk för naglar och hud. man ser skillnad på bara ett par flaskor så det kan jag verkligen rekomendera såhär när det är tråkigt väder ute och man faktiskt behöver vitaminkickar.

Jag har talat med min advokat i veckan om den lilla "incidenten" och nu ser det ut som om vi kommer nånvart iallafall vilket är bra. Jag tollererar inte att bli överkörd bara för att vissa tror att det går bra. Är det fult spel ni önskar så är det inte mitt problem men då ger jag mig inte utan en fight. Att statuera exempel med någon som faktiskt inte har myglat tycker jag är grymt fegt och visar låg karraktär. OM jag faktiskt hade myglat hade jag givetvis accepterat läget men nu har jag inte ljugit, fuskat eller undanhållit något och jag har en skada men tydligen accepteras innte detta ens med läkarintyg. Givetvis handlade jag kanske lite dumt men fortfarande har jag INTE brutit mot någon lag hur mycket vissa parter än vill få det till det. Men vi får väl se hur det går längre fram. Jag avvaktar order från advokaten.

Nu är det dags att dra filten upp till näsan och sjunka ner i soffan. Sov så gott...



XOXO

Tentan är klar!

ÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN!!!! Hemtentan är klar, referarad och inskickad...pust!


En liten våg för mig!

Jag vet inte riktigt om jag är på rätt spår men det får bära eller brista jag orkar verkligen inte sitta med den mer för huvudet bankar, ögonen svider och ryggen går av. NU, ska jag gå och lägga mig, läsa något kapitel i en bok som inte handlar om onödiga döda gubbar och sedan sova alldeles för lite för att senare bege mig till skolan för en helt önödigt seminarie.



XOXO

på bibblan

Jag vill sova, jag vill verkligen det! Men det skulle nog se väldigt dumt ut om jag kröp ihop med min jacka i ett hörn här på biblioteket...men jag vill verkligen. Jag är så trött. Jag somnade någon gång vid 6 tiden i morses och fick knappt sova något alls inatt. Jag har nog alldeles för mycket saker som snurrar i huvudet just nu, flytta eller inte, resorna, bilen och den förbannade hemtentan! Det är ändå en trygghet att vi fick B på grupparbetet i politik så det är inte helt kört om man inte skulle lyckas så bra på tentan.

Så nu sitter jag här på bibblan med mina rosa och gula överstrykningspennor, högar med böcker och papper och försöker få någon slags struktur på pluggandet. Det känns som en ren mardröm, hur mycke jag än läser får jag ingen klarhet och jag blir bara mer förvirrad, bara en fråga klar, 2 kvar...alldeles för lite tid:(



XOXO

snö, ja tack!

Det sägs att det ska bli snö ikväll och vet ni vad...jag tror faktiskt på dom:) Det ska tydligen komma upp till 5 cm här ikväll och gör det de så kommer jag skutta omkring precis som vovven här!


LYCKA!


Bilden lånad från www.vovve.info

flytta?

Efter en riktigt riktigt hemsk dag där allt gått käpprätt åt helvete blev det ändå ett helt okej slut.
Kan tänkas att det blr nytt boende inom snar framtid. Riktigt perfekt boende också för den delen men det måste göras lite kalkyler och efterräkningar först för att se så allt stämmer samt en tripp tillbaka dit i helgen o kika en gång till och känna efter, men åååh va fint det är! Bilder får komma i helgen helt enkelt...

...

Vi är ååååh så produktiva här vid köksbordet.




pluggdag


Tentan hänger över mig som århundradets oväder men det är dags att ta tag i det nu. Sanna kommer hit om en stund för vi ska ha pluggdag. Det är lättare att få något gjort om man blir tvingad till att börja helt enkelt.
För att få igång sig själv att sätta sig ner och faktiskt börja kan man ta hjälp av några små knep.



Gör dig iordning på morgonen som om du skulle gå till skolan/jobbet.

Gör en ordentlig frukost så du inte är hungrig.

Sätt upp ett mål för hur långt du ska komma under dagen.

Läs effektivt, stäng av TV och sätt mobilen på ljudlös och lägg bort den.

Kan man inte hitta ro hemma, sätt dig på ett ställe på stan du gillar, biblioteket eller ett café.

Ta pause 5 minuter varje timme samt belöna dig när du har nått dagens mål.


Gissa djuret

Vet ni vad detta är förnågot?



Det visste inte Sanna, hon trodde först att det var en ren...

Sen skulle hon skylla ifrån sig när jag skrattade så jag grät. Hon tyckte det skulle vara en logisk förklaring att den rymt från en hage, vi var ju ändå påväg mot en julmarknad. När jag då skrattade så jag inte såg vägen o kippade efter luft sa hon bara kort: "Jag är faktiskt ett stadsbarn". Och?! Jag är från landet och jag vet vad en tunnelbana är:)



(För alla er som är som Sanna, det är en Dovhjort)

julmarknad i hällekis

En perfekt söndag med undantag för att det ringde som satan på morgonen och vid 12 gav jag upp. Jag och Sanna åkte upp till Kinnekulle och gick på julmarknaden på Hällekis säteri. Såååå mysigt. Vi knallade runt bland knallar med matstånd, käkade hällbröd, ostar och praliner. Toppade det hela med att åka häst och vagn hihi!


Sanna äter honung


Hällekis




Söta snälla små pollar

halloween

Halloween is in tha house gott folk. Jag har städat, pyntat och flängt fram och tillbaka heeela dagen och så när det var dags för gäster att snart komma bestämde sig pappa för att bli jättesjuk o hamna på akuten, jag för att bli äckligt trött och vädret för att bli midvinter. MEN, kvällen blev helt okej ändå. Här kommer bilderna!


Lisette är pirat


Ezgi som död...


Joker var på besök


Min fina pumpa


En jobbig jävel;)


Jenny som geisha


Docka var min plan B och i brist på tid, och fantasi fick det bli det, duger det?


En läskig Martin


Sanna och Maria


Misha som Jacko


Ellen och jag


Jag och Maria avslutade kvällen på Strand, ingen av de andra kom in och vart dom tog vägen det återstår att se:)


Nu ska fröken här sova. men först ska allt smink bort annars lär kudden se hemsk ut imorrn med tanke på hur glittriga mina kinder är hehe.


XOXO


RSS 2.0