gott nytt 2011

Gott nytt år allesammans!

Nu ska jag kila hem till Jenny, fixa hennes hår och sen iväg på middag. Jag måste ju tyvärr gå tidigare eftersom jag ska jobba men det blir nog en bra kväll ändå. Puss och kram till er och hoppas ni får en trevlig nyårsnatt!


Tomtegröt

Julmaten står en upp i halsen så nu är det dags för lite tomtegröt istället. Pappa och hans sambo kom hit och så körde vi lite julklappsutdelning och soffmys. Jag har jagat hela stan runt i jakt på kanel eftersom jag upptäckte att den va slut/borta/snodd när jag skulle lägga i kanel i gröten, panik! Efter en massa runtåkande och ett telefonsamtal gav jag upp och skulle åka hem och då passerar jag ICA affären som jag bor precis bredvid och upptäcker att den är öppen. DEN av alla affärer...tackar för det och är mycket glad eftersom gröt utan kanel är som jul utan snö. Nu blir det lite vila innan det är dags att tagga inför kvällens begivenheter.




God Jul i bister midvinternatt

Nu har jag landat i soffan efter en lugn och skön julafton. Vi käkade julmiddag hemma hos mormor förut och det var väldigt skönt att för en gångs skull slippa flänga runt som nån annan adhdsmurf på speed. Efter mormor så delade vi på oss, vilade en sväng och bytte om och samlades i stugan för lite glögg och slappande. Katterna klättrade på allt, Asta sov och vi andra pratade och bara tog det lugnt. Jag har nog inte varit med om en såpass stilla jul sen jag var riktigt liten och ha detta i kontrast till de senaste åren så kan man lätt dra en slutsats av att alla jular bör vara såhär.

Jag hoppas att alla ni där ute har haft en underbar julafton vad ni än har gjort och att alla kommer ihåg vad julen faktiskt egentligen handlar om, vänner och familj, dem man håller kär. Hur smörigt och klyschigt det än låter och hur sentimentalt det än tycks vara såhär på jul så kommer man inte ifrån att det är dagens sanning och jag hoppas att alla har tid att stanna upp och njuta en stund.






Julaftons morgon

GOD JUL!

Jag blev väckt av att någon kravlade upp på mig och sedan kanade ner på andra sidan för att sedan kasta leksaker på mig så lika bra att gå upp då. Jag och Asta åkte till stallet en sväng och gav Aron lite julgodis och medans han värmde sig inne i stallet passade vi på att ta en långpromenad, skön start på julaftonen.










Dan före dopparedan

Jag har finbesök i soffan ikväll! Bästa Asta gör ett gästspel hos mig över julen, jättemysigt för det var längesen hon var här. Så fort hon sprungit klart i lägenheten vände hon uppochner på leksakslådan och plockade fram ALLT så nu är det tuggben, pipleksaker och diverse mjukisdjur i hela lägenheten, ska nog plocka tillbaka dom innan jag snubblar på något för annars lär julen firas på akuten för min del med brutna ben. Strax kommer Lisette över hit och ska ha uppesittarkväll med tillhörande glöggprovning.

Ska ni ha julvaka?




kissemissar

Familjen har ju utökats en del under hösten och de nyaste tillskotten heter Majsan och Lisa, två katter! Dessa bor givetvis inte hos mig eftersom jag är en aning rädd för katter utan dom är mammas. Första mötet idag gick dock bra, dom somnade i en hög på min mage tillslut så vi ska nog komma överens. Jag hann med en busstund med Asta ute i snön iallafall, den lilla krabaten var nytrimmad, så söt så!








Tvättstugekalabalik

När man går upp och tvättar klockan 7 på morgonen efter 4 timmars sömn är man inte jättepigg. Klockan ringer, man undrar varför i helvete den låter, vad är det jag ska göra? Efter ett par sekunders förvirring inser man att "ja jäääävlar ja, TVÄTT". Man hasar sig upp, tar tag i all smutstvätt, knôr ner det i tvättkorgen, tar tvättmedlet under armen och tar på sig någon typ av skydd på fötterna (i mitt fall duntofflor...korkat? japp! Skönt? OOOHJA!) och sen hasar man långsamt nerför trappan (i mitt fall snubblandes på första trappsteget). Att få upp källardörren är alltid ett projekt i sig iallafall om man ska göra det med någon typ av finess. Då undrar ni kanske varför man ska ha finess när man ska ha upp en dörr? Men ni förstår i mitt hus ekar det och är lyhört så ja...man behöver ha finess för att inte väcka hela huset och dra på sig en massa arga blickar i den annars så fridfulla tillvaron som råder i trappuppgången. Okej, så nu är jag nere i källaren och styr stegen mot tvättstugan. Jag ställer ner min tvättkorg, tar upp mina nycklar och ska öppna dörren. Nyckeln kärvar lite i låset men jag får tillslut upp den och smäller upp den (väl nere i källaren bryr jag mig föga om varken eko eller lyhördhet) och vad finns då bakom dörr nummer ett? Joooo, min hyresvärd!!! Jag skriker, stapplar bakåt och vänder mig om för att fly vilket i detta fallet är högst korkat eftersom det är en vägg i vägen i min flyktväg. Överreaktion? Näää, tro mig, ni hade gjort likadant om man öppnar en låst dörr och det står någon bakom den som dessutom bara säger "Blev du rädd?" Eeeh, jaaa!!! Jag blev rädd, vad hade han förväntat sig? Hur kom han in? Varför låsa dörren igen bakom sig? Han hade tydligen lånat toaletten som hör till tvättstugan men VARFÖR låna den när hans son bor 2 våningar upp och han gick raka vägen dit sen ändå?

Frågorna hopar sig och jag känner att jag nog inte kommer få svar på detta så teorier/spekulationer/konspirationsteorier mottages varmt för att skringra mina så dunkla och förvirrade tankebanor. Coffee please!


När ni ser låset kanske ni förstår varför jag undrar HUR han kom in. Det såg nämligen ut såhär när jag kom ner. Min kolv satt i låset vilket betyder att han i så fall använde en huvudnyckel, tog bort min kolv, låste upp dörren och satte tillbaka min kolv för att sedan låsa dörren bakom sig. Då uppstår en till fråga helt oundvikligt ville han skrämma mig? Man kan nämligen omöjligt ha kommit in där utan att ha tagit bort min kolv och sedan låst upp, mycket märkligt detta!


soffmys

Jag bloggar lika mycket som jag har julstämning just nu verkar det som. Men lite jul har det blivit här hemma idag iallafall! Jag och Malin har haft julfika med hembakat och så har vi klätt min gran efter konstens alla regler och kikat på underbar film med riktigt ögongodis och örongodis i, sjukt bra kväll helt enkelt så nu kan julen få komma på riktigt. Allt som fattas nu är paketen under granen men dom fixar jag på onsdag... Ute sen? Neeejdå!






Dagens YOUTUBARE

Nu är det snart jul, inte många dagar kvar alls och jag hittade detta klippet hos Josefin och jag tänkte visa den här också. Det är fortsättningen på den klassiska snutten man ser på julafton. Jag tycker denna fortsättningen är riktigt söt, kanske borde SVT ha med denna något år också.




in the making

Händig, javisst! Mitt egenhändigt (okej, med lite hjälp av pappa) ihopsnickrade skrivbord börjar ta form nu och det är inte mycket kvar som ska fixas till och förhoppningsvis hinner vi få klart det sista imorgon så jag kan flytta hem det till mig innan helgen iallafall.

Jag inser mer och mer att jag valt rätt yrkesbana iallafall för någon snickare är jag då inte även om känslan av blåkläderna får mig att iallafall för stunden prestera så skulle jag nog inte kunna ha gjort det helt själv, jag inser och erkänner detta nu. Förresten undrar jag varför pappa har oanvända arbetskläder i storlek medium hemma...lever han på hoppet om att jag ska få för mig att bli händig på riktigt? Bra är det nu hur som helst för kläderna är supervarma i det ack så kylslagna garaget! 






my hair is gone!

Okej...jag andas normalt, ska försöka att inte få panik! Jag har kapat håret...ganska rejält. Uppdatering lär följa om hur det går när jag ska tvätta håret och kamma mig imorrn, då lär det gå upp för mig vad jag gjort, shit!!!




skallebank

Nu är hemtentan i byråkrati inlämnad och eftersom nästa kurs kommer vara lite speciell har jag nu bestämt mig för att ta lite jullov. Inte helt givetvis efteyrsom jag har jobb kvar men jag ska försöka unna mig själv dagar av absolut noll stress och ingen sysselsättning alls, jag får väl se hur länge det håller men det är grundplanen iallafall. Ikväll har jag jobbat en sväng och redan klockan elva infann sig huvudvärken och nu är det snudd på olidligt så jag ska genast marshera in till sängen och försöka sova så jag orkar upp imorgon i hyffsad tid.

En liten tanke...När spelare börjar med "Jag vet att jag är jobbig...MEN" Är det då bara inte en smart idé att kanske stänga käften och inte säga det dom har tänk att säga. Bespara mina öron och min själ lidandet av era dumheter om ni själva redan inser att det ni har att komma med passar bäst att torka sig i röven med. TACK på förhand!




mmmmm

Vid hemtentatider får man hitta de små ljusglimtarna i tillvaron, Ida hittade min chokladkartong...









strip

Nu ska jag rusa iväg till stripaerobicen en sista gång för i år och sen blir det ett besök hemma hos Malena och Fredrik!

Trevlig kväll på er allihop!




luncdejt med Ida

Det måste ha snöat helt galet mycket på morgonen idag för när jag skulle gå ut till bilen förut fanns den inte och istället för min bil så hittade jag en igloo. Efter skottande och skrapande kom den fram tillslut iallafall och med lite våld fick jag loss den så jag kunde ta en riktig långlunch med Ida och diskutera lite kring veckans tenta som vi får imorgon. Usch, jag gillar verkligen inte hemtentan denna gången, alldeles för lite tid på helt fel dagar!

Ikväll är det hur som helst sista stripaerobicen innan julledigheten och jag kommer sakna den jättemycket och jag kommer bli stel som en pinne igen innan det drar igång efter helgerna, blä!










pinsamt värre

Jag är så mätt så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen nu men jag sitter i soffan nu och lider av en enorm matkoma och kikar på reprisen av bonde söker fru. Ni vet sådär så man skäms åt någon annan, åt någon annans beteende, jag höll lite på att dö förut när en av tjejerna som åkte ut skulle läsa en dikt för killen som skickade hem henne. Jag klarade av ett par rader som sorgligt nog rimmade och sen var jag tvungen att trycka på "mute" för jag stod inte ut att lyssna mer. Det har lite samma inverkan på mig som auditions till idol eller talang, jag skäms så mycket å andras vägnar att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Vidare i samma program kan jag inte hjälpa att tycka att det är sött och gulligt. Det är så svenskt det bara kan bli för det är alldeles lagom av allting. Lagom med tårar, lagom romantik och lagom förnedring haha. Jag ser fram emot många nya säsonger!


min lördag

Idag fyllde pappa år, snart är han pensionär den gamle gubben! Jag sprang en sväng på stan, hämtade upp en del och fixade pappas present och sen drig jag ut till landet för en eftermiddag där. Väl inne i stan igen blev det snabbdusch och sen ut med brudarna. Klädnojan var total men tillslut blev det kavaj och korsett och till det ett par svarta tjocka leggins och givetvis high heels.










after work

Härliga fredag! Okej...det är verkligen inte en ledig fredag för min del men jag och Malin kör en after work som för min del blir en before work. Efter att ha letat present till pappa, lite gett upp och sen fikat hos mormor så behöver jag lite avkoppling innan jobbet inatt. Trevlig fredag på er allihopa!




problem

Okej, man ska inte gnälla, det vet vi alla men våra problem här uppe i norden är verkliga för oss. Visst finns det problem av den grad som faktiskt skulle kunna få räknas som "riktiga" problem men det stora flertalet är I-lands problem så det skriker om det. Men problemet är ju då att för oss är detta riktiga problem, våra liv är oftast, inte alltid, men oftast väldigt problemfria och vi lever i en trygg och tillrättalagd tillvaro så när något dyker upp som gör oss förvirrade eller gör så att vi känenr oss lite missanpassade eller sårbara blir det problem för oss, givetvis. Jag vill bara förtydliga att jag fattar att mina små problem verkligen inte i det stora hela kan räknas som riktiga men för mig...just idag, är dom sjukt jävla verkliga, okej?!

Så, åter till problemet, mitt problem! När jag vaknade gick jag in i badrummet, greppade tag i tandborsten och skulle ta tandkräm. Jag tog det jag ansåg va tandkräm och skulle kleta på det på borsten men försent upptäcker jag att det är deodorant jag har SPRUTAT (har en spray istället för roll on vilket gör det hela ändå märkligare att ta miste på) på min kära tandborste. Hur lyckas man? Anyway...som tur är hade jag precis köpt en ny tandborste så skadan var väl inte så stor ändå men det är ju läskigt hur dum i huvudet man tydligen kan bli bara sådär helt plötsligt. Vidare när tänderna är borstade så går jag ut i köket, tar min kopp kaffe och slår mig ner vid dator för en obligatosisk mailkoll innan dagen ska börja på riktigt. Jag börjar leta efter musen till datorn, hittar den inte och blir skitirriterad och börjar svära för mig själv tills jag inser efter säkert en minut att "vänta här nu...jag har ju igen mus till min laptop...". Åter igen....pinsamt Therese, PINSAMT!!!

Jag ska nu ta mig samman, ta på en jävla massa kläder och gå fram på stan för att leta reda på den perfekta födelsedagspresenten till pappa som fyller år imorgon. VAAAAAAD köper man till sin pappa om det inte ska va en bok, slips, skjorta eller trisslotter? Strumpor och kalsonger är ännu mer förbjudet!



Dagens YOUTUBARE

Jag är helt tagen av denna videon. Detta är Kevin Richardson, en fd beteendevetare som vidareutbildat sig till zoolog och har utvecklat en metod för att förstå sig på vilda djurs språk. Jag sitter bara och stirrar på klippet och är helt förbluffad, dels för att det är fantastiska bilder men också för att jag funderar lite på om det är galenskap att komma vilda djur såpass nära eller om han helt enkelt bara är genial och har en gåva att just kunna "prata" med katterna.

Vad tror ni? Förtjänar han namnet "The lion whisperer"?





RSS 2.0