Nu är det klippt!

Ha nu i åtanke att detta var en hemskt hemskt tidig morgon...

Före



Efter





Nåååå, vad tycker ni? Jag är supernöjd och det blev precis som som jag ville ha det så nu ska jag bara vänja mig vid längden. Antar att det kommer ta ett tag så det blir säkert en hel del uppsatt den närmsta tiden.


Första advent!

Igår var det som bekant första advent och jag och roomieIda gjorde adventsfint och var husliga hela dagen med bakande, städande och pytade. På kvällen hade vi bjudit hem lite vänner som vi firade in vintern med och spelade spel och bara hade det bra, fin dag helt enkelt! Som kronan på verket började det även snöa på kvällen, helt galet! Galet av den anledningen att det på dagen hade varit nästan 10 grader ute och vi skämtade om att det skulle vara ett julunder om det började snöa för det var det enda som skulle fattas på vår perfekta dag. And guess what, det började snöa! Jag har bara ett svar på det hela...KARMA!






Gästerna ville inte sitta still och kamerakvinnan var ostadig, då blir det såhär, I'm so sorry!


På håret

Snart ska jag äntligen få klippa av mig håret, hej och hå vad skönt det ska bli! Dubbelmoral är mitt mellannamn, jag har sparat ut håret nu i 2 år men väljer att kapa det nu för jag orkar inte mer. Stress och misshandel har gjort att det ser hemskt ut så nu gör jag något drastiskt och kapar, vi får se hur mycket. För att tala om något helt annat så var jag i skolan idag och fixade och trixade med en massa så nu känner jag mig mer up to date med allt som kommer hända, bra Therese!


Snart är uppsatt hår inte en nödvändighet mer, yay!


!

Lilla fröken Karlsson mår inget bra alls! Mår fortfarande illa och jag haaatar att ha magkatarr, finns så mycket roligare saker att ha. Now, dinner and a movie!


Egen sylt

Inte riktigt 100% idag så vart hemma, städat och pysslat istället för alla 1000 sakerna jag egentligen borde ha gjort, eeeh ångest! Men lite nytta har jag gjort ändå, egen jordgubbssylt, japp händigt och husligt värre! Okej, att bara göra sylt är väl inte så svårt men min har även en fin egenskap, den är ätlig... Kanske inte verkar som något konstigt men när det kommer till min matlagning är detta en klar seger!




Aaaiih!

Det blir på riktigt aldrig ljust ute längre. Jag vet inte när jag såg solen senast, en vecka sedan? Två? Jag vet inte! Hur som helst får man se till att liva upp det lite och göra det bästa av det man har att jobba med så massa tända ljus på kvällarna, mysa i soffan och snart (förhoppningsvis) kommer snön! Till helgen ska vi ha lite glöggparty här hemma, längtar!

Jag hade ett såntdär ögonblick förut då jag åter igen skulle vilja sjunka genom jorden. Jag är inte ett dugg stolt över mig själv men jag behöver beklaga mig lite och bikta mig. Jag stod nere vid gullmarsplan och väntade på tvärbanan och så skulle jag runda en pelare och då möter jag en liten väldigt långhårig flicka med korpsvart stripigt hår som hänger ner i ögonen och vad gör jag? Jo, jag  skriker till! Bra Therese! Du har precis gjort bort dig själv och kanske ärrat en stackars liten tjej för livet, bra jobbat! Men jag är ju själv skadat gods, skadat av diverse skräckfilmer a la The ring och Omen. FÖRLÅT!


Inbillar mig att röda läppar piggar upp så jag går all in på det!


Bortgjord

Jag tänker säga god natt härifrån alldeles strax för jag är vaken alldeles för sent. MEN, innan jag kryper ner här tänkte jag göra min förnedring ännu värre genom att berätta vad jag lyckades med i skolan igår. Jag hade ledarskapsutbildningen och vi skulle göra lite andningsövningar innan vi skulle SJUNGA (!) och vi fick då stå i en ring och andas på lite olika sätt. En av övningarna innebar att man skulle andas in och sedan blåsa ut all luft genom att sakta sjunka ner med händerna mot golvet, fattar ni hur jag menar då? Äääh, ärligt talat får ni försöka fatta! Väl där nere på marken med händer och nylle och rumpan upp i vädret skulle man andas in igen och sedan andas ut och släppa ner överkroppen ännu mer. Så där stod jag, med min röv i vädret och halsduken jag hade lindat runt halsen ett par varv men som hade hasat ner över huvudet med tanke på positionen. Jag andades in och blåste ut och försökte tänka på vad jag lärt mig på mina yogalektioner. Det var knäpptyst i rummet tills jag efter kanske 10 inandningar och nedsläpp hörde en röst viska i mitt öra: "Therese, vi skulle bara göra det en gång..." Okej, så jag har alltså stått i den där positionen till hela klassens beskådning och ingen sa något. Jag vet inte om det gör mig lite glad eller lite förbannad men jag låtsades som om det regnade, oj vad det regnade och sedan kom nästa chock när jag skulle stå och sjunga framför klassen, eh...hur gick det till? Vart svängde jag fel och hamnade på kursen för hur man gör bort sig på bästa möjliga sätt gång på gång?

Anyhow, god natt!

 


bolagsverket

Idag snöade jag in på bolagsverkets hemsida och diverese annat matnyttigt, tiden rann iväg och jag hann inte med hälften av vad som skulle göras men såhär såg jag ut idag iallafall när jag sprang iväg in mot stan!








event

Igår var det en hektisk dag utan dess like men det löste sig riktigt bra tillslut. Jag började dagen med ett event i gamla stan med ett gäng glada norskar. Att gå omkring utklädd till monster en lördag i gamla stan har sitt pris. Jag har ALDRIG blivit så flitigt fotograferad förut och även så äcklad av mig själv. Se bilden nedan så förstår ni, herregud! Det är dock extremt roligt att skrämma barn och lite för närgångna vuxna. Tror ringandet i mina öron idag är en konsekvens av skrikandet och inte av musiken på nattklubben jag besökte senare.
Efter jobbet så bar det av hemåt för att byta om och slänga sig iväg till ett event på Ambassadeur inne i stan, mingel, drinkar och nagelvård. Hej och hå vad tjejigt! Goodiebagen får ni ta del av en annan dag helt enkelt. Efter det fortsatte vi ut til Hotellet där vi dansade ett tag innan vi skildes åt och jag fortsatte på en efterfest till lkångt in på småtimmarna. Mår förträffligt idag ska tilläggas, karma!






Kvällens underhållning


Nyhetstorka utan dess like

OKEJ! Kära vänner, jag tror vi har nått något som känns igen som nyhetstorka! Morgonens två stora nyheter i nyhetsmorgon på 4:an är:

1. TV eken

2. En snubbe som snöat in på hissar

Jag tycker förvisso att det kan vara lite uppfriskande men något annat än occupy wallstreet eller översvämningar eller Gadaffi eller fan och hans moster men va FAN! Hissar?! Kom igen! Nu sitter alltså snubben och pratar om sin fascinasion för hissar. Vi kan konstatera följande också:

1. TV4's hiss är hör och häpna inte från 90 talet som det sägs för den låter mystiskt likt en från 80 talet.

2. Hissfreaksen är välorganiserade och allra mest insnöade verkar de vara i Holland. Någon som är förvånad över detta?

3. Snubben med mest youtubevisningar hanterar att fastna i hissar bra tycker han i morgonsoffan, exciting times indeed!


Tack...tror jag!?

Igår var jag väldigt hypad under förmiddagen, lite mindre under eftermiddagen och någonstans efter klockan åtta tröt mina krafter så till den grad att jag trodde min sista stund var kommen. I denna misär kom min kära roomie hem och gav mig godis, lycka! Med tanke på mitt låga sockerintag den senaste månaden behövs det kanske 5 godisbitar så är det som att sätta i sig en hel chokladkaka. Detta är i sig inget dåligt alls men jag satt och mumsade på godiset medans mina ögon vilade på Tv:n där bönderna söker efter den eviga kärleken och utan att uppmärksamma vad jag tog ur asken stoppade jag i mig tills jag var belåten. Detta är något jag lite ångrar idag, inte för att jag mådde dåligt eller för att jag ångrar sockret men jag granskade innehållet i burken idag och fann följande...


What the fuck Ida?! Vaaarför ger du mig halvätet godis för? :)


To die for

ÅÅååh, jag lite älskar skorna och klänningarna som kom idag. Var en del toppar med också men dom kanske jag skyltar med senare. Skorna känns det som om jag kommer kunna gå mil i! Detta är givetvis inte fallet men åååh så snygga! Den randiga armyinspirerade klänningen från Mango kommer jag nog bo i framöver. Kärlek vid första ögonkastet vill jag lova.

Så...ska sluta vara hypad nu, lovar!








Paket!

Jag har en ledig dag, det är så skönt så! Pysslat lite i garderoben med sortering, det behövs alltid! Jag ska springa iväg ner till affären nu och hämta ut ett STORT nellypaket, gissa vilken brud som är gladast i stan idag?! Okej, det kanske inte syns på bilden men jag har faktiskt inte tid att sitta här och posa och se glad ut, mot konsum!


choklad

Det sägs ju att livet ska vara som en box choklad men...








Husdjur

Eftersom vi bor lite i en skog (ja, för att vara stockholm gör vi det) så kommer det ett och annat husdjur på köpet. Vi har en hel spindel/tvestjärtskoloni vid portlåset, det springer rådjur runt huset och så hittade jag denna lilla gynnaren i trädet precis utanför balkongen igår. Hur söt som helst men väldigt svårfotograferad då han inte riktigt ville posa så som jag tyckte!


Morrn morrn!

Uppe med tuppen! Eller snarare så att jag inte kan sova. Det är inte mycket med fröknarna Englund och Karlsson just nu för vi båda är sjuka. Detta hindrade dock inte mig från att ha en sjukt produktiv dag igår, eller snarare effektiv! Jag inledde dagen med ett möte rörande framtiden, jag fann mig själv på en intervju för mitt drömjobb. Hur sjukt hade inte det varit att landa sitt drömjobb som 24 åring? Nu är jag helt övertygad om att så inte blir fallet men att leka med tanken är riktigt rolig. Hur som helst smickrande att få komma på intervju fast jag anser mig vara hiskeligt underkvalificerad men något har jag väl ändå då antar jag. Den nätta ångesten som intervjuen gav mig räcker för hela detta året tror jag, puuh, prestationsångest delux!

Vidare från innerstan tog jag en rask promenad till nästa möte. Jag har blivit involverad i en kulturprojekt som kommer få en hel del tid av min tid framöver, kul! Vad detta är lär ni bli varse och jag lovar att det kommer vara något för alla smaker, vänta och se!

Anyhow...ska nog försöka sova ett par timmar till...kanske!


Uppe med tuppen


Update

Det har varit lite öde här ett tag är jag villig at erkänna men det har sin förklaring. Jag har pluggat 150% men två ganska krävande kurser tidsmässigt, massa att läsa. Plus detta har jag kammat hem vad som kan vara ett av de roligast jobbet ever. Jag ska inte säga problemet, men, det är väldigt mycket manus att läsa in till jobbet så det har tagit all ledig tid men nu är jag på banan och ska åka på mitt tredje uppdrag ikväll, i Uppsala. Så jag tänker slänga på peruken och galastassen och köra helt enkelt!


Busy busy girl!


RSS 2.0