lördag och söndag

Eftersom helgen har varit fullproppad med saker att göra så blir det en bilduppdatering istället!



Workoutfit


Mitt lördagsnöje...100 gäster ska ha sittdyna och psalmbok. Ja, man får jobba sig varm i ett iskallt slott.


Söta Malin igår hemma hos birthdaychild Jennifer


Det kom något spöke i bilden så ignorera exponeringen men jag ville visa min klänning, sjukt nöjd med den är jag och den kommer från H&M som just nu har massa snyggt inne.


Monkeystyle


Julmarknad i Hällekis är söndagsnöjet såååå mysigt!


Jag mår precis som jag ser ut...lite lätt förtryckt och borta:)




ut igen!

Nu sticker jag ut! Lite senare än planerat men saker och ting tar tid när man går i slowmotion. Jag har ju faktiskt jobbat idag så lite nytta har jag allt gjort så nu ska jag se till att ha kul med mina tjejer ikväll. Hoppas ni får en trevlig lördag allesammans!





halloween 2010

Lite bilder från gårdagens kalasande såhär på kvällskvisten innan dagens partajande!















cold as ice

Ja, det var årets halloween då, totalt misslyckat! Jag spenderade halva kvällen utomhus i väntan på brandkåren eftersom brandlarmet på Strand gick och räddningstjänsten aaaaldrig kom, vilken tur att det var falsklarm annars hade vi alla hunnit brinna inne både en och två gånger innan dom kommit till platsen, jävligt slött måste jag säga. I vilket fall som helst så var förfesten lyckad iallafall men det är svårt att misslyckas med ens bästa vänner. Puss på er och fuck off på er andra helt enkelt. Ett morr hade varit på sin plats men eftersom jag fatiskt är katt idag så blir det väl till att fräsa åt allt och alla istället...im off to bed instead!




förberedelser

Jag har under dagen fixat min älskade kamera så nu funkar den som den ska igen, felet var enkelt men inte så lätt att veta när man inte är så teknisk men nu kan den fokusera som den ska igen iallafall. Efter en lunch på stan med pappa och hans sambo ska jag nu åter igen ge mig på en städning av lägenheten inför helgen och sen plugga det som blir kvar av dagen, hoppas planen håller men det vet man aaaaldrig!

Vad har ni gjort idag?


förra halloween. I år blir det en helt annan outfit:)


halloweenpyssel

Halloween närmar sig med stormsteg och igår körde jag och Malin pysselkväll för att få ordning på våra kostymer. Herregud, jag ska verkligen inte sy, det finns anledningar till varför mormor syr allt åt mig och varför jag hade träslöjd MEN nu har jag nästan överträffat mig själv, allt sitter ihop fortfarande iallafall och jag hoppas att det även gör det lördag morgon 04.50.


pyssel på ingång för vår utgång...




fuck this!

Efter tre riktigt riktigt dåliga saker på samma dag tänker jag lacka ur rejält på verkligheten nu. Bad things should not happen to good people...




sminkborstar

Bloggen har haft lite helgledigt men nu är det dags att vakna igen. Jag har spenderat söndagen på landet hos pappa och kopplat av lite, skönt med lite lugn och ro. Jag fick ett sett med massa olika sminkborstar av pappa, tack tack för det! Det var välbehövligt eftersom mina verkligen sjöng på sista versen de flesta utav dom och jag behöver bra penslar för att fixa makeupen på fredagens halloweenfest. Vad jag ska vara får ni se då men jag tror nog att det kommer bli bra, kostymen ska färdigställas under veckan nu.






jobb

Fortfarande sjuk men nu ska jag iallafall bort till jobbet buuuhu! Hoppas ni alla har en trevlig fredag och är ni i Lidköping kom gärna och hälsa på mig på Krog och Kompani.




städa

Min plan att försöka sova bort mitt magont gick sisådär och jag vaknade istället med grym värk så jaja, det kanske blir bättre senare idag. Ska ju jobba ikväll men just nu verkar det iallafall som om det skulle kunna gå om man biter ihop ordentligt. Jag ska spendera dagen i soffan och vila så är jag säkert pigg sen, eller inte haha! 

Jag har börjat röja lite här hemma, höststäda kan man väl kanske säga. Det ska röjas både i hemmet och i livet, bort med allt som tar energi och ger dåliga vibbar, bort bort bort! Att slänga saker som man borde kan vara nog så svårt men att göra sig av med människor i sin omgivning som inte är bra för en är riktigt svårt men det är nog något alla måte göra förr eller senare. Man tjänar inte på att samla på sig folk som bara suger ur all god energi man har och då är det lika bra att göra något åt det med en gång. Göra sig av med kanske låter dumt men iallafall ta bort ur bekantskapen, finns ingen mening med att lådsas vara vän med någon när man faktiskt inte ens vill det så lika bra att sätta igång nu när jag har bestämt mig. Det kommer iallafall bli ett jobbigt samtal framöver...bläää!


WTF?

Men seriöst?! Visst att det sägs ska bli den kallaste vintern på 1000 år men hallå? Kan det inte iallafall få bli november först innan det sätter igång, jag vill att löven ska falla först är det för mycket begärt av vädergudarna? Jag sitter uppkrupen i soffan med en filt och kikar ut och undrar vad det är som händer egentligen, snöstorm?! Jag tog ett kort utanför mitt fönster och såhär ser det ut just nu...




snö i oktober...

Behöver jag förklara varför det finns goda skäl till att känna enorm lycka när man sitter med ett glas varm fläder och en underbar vän på ett café som är som taget ur en Astrid Lindgrenfilm och så plötsligt börjar det snöa ute?






klagomuren

Gud vad jag blir trött! Nu har jag dragit på mig något IGEN, jag vill verkligen inte vara sjuk och jag hinner inte. Herregud, måtte detta bara gå över tills på fredag så jag kan jobba. Jag vill inte behöva ringa o sjukanmäla mig till dom igen, har varit alldeles för mycket sjuk denna hösten börjar kännas lite väl jobbigt nu men vad kan man göra?! Anyway...blivit dåligt med bloggande det senaste men jag har verkligen ingen ork i kroppen, förr eller senare måste jag ta en rejäl time out och hitta tillbaka till lugnet. Spa, skogen, data/telefonfritt...you name it! Jag är öppen för förslag bara jag blir frisk och pigg igen och återfår min energi för den saknar jag verkligen nu. Nää ska sluta klaga nu, ta en alvedon och gå och lägga mig.



Känner mig lite diffus och mörk idag...




fotoprojekt

Jag har ju ett pågående projekt här hemma. Jag har en vägg som är jättetråkig och ful så jag ska fylla den med bilder på mina vänner och jag håller på att fotografera alla nu under hösten och vintern och jag får väl helt enkelt se när jag blir klar och nöjd, inte riktigt klart hur det ska se ut än men något av dessa kort på Sanna ska vara med iallafall som jag tog häromdagen ute vid sugan.

Vad tycker ni?







Bingos releasefest

Som utlovat tänkte jag slänga upp lite bilder från i Torsdags. Bingo hade sin releasefest för sin bok och så fyllde han ju faktiskt år i samma veva så när inbjudan damp ner så plockade jag med Malin upp till Stockholm för jag hade ändå en annan anledning att också åka dit så det passade bra. Festen hölls på Hells Kitchen och det var riktigt bra drag faktiskt. Vi tackar för en bra fest och goda drinkar! Tyvärr blev det inte några kort tagna inne på festen eftersom jag glömde min lilla kamera hemma.


Såhär såg jag ut den kvällen...


...och såhär såg Malin ut


Detta var det första man såg när man kom in (bild lånad av stureplan.se)


sthlm

Innan vi åkte tillbaka hem igår så hann vi med en dag på stan. Vi började med att strosa runt i gamla stan, det är ju bara hur mysigt som helst där med alla små gulliga gränder och kullerstensgator. Sen gick vi mot slottet och in mot stan och kikade där i skyltfönster och i parker, jättemysigt. I en park hittade vi en supersöt kanin som fick komma med på kort, Malin såg till att det var barnfritt runtomkring på ett mycket bra sätt, tala högt om hur irriterande det är med småbarn i vägen haha!

Kvällen avslutades med utgång när vi kom tillbaka hem och kläder och smink fick gå efter humör och eftersom jag alltid mer eller mindre är förbannad när jag landar här hemma så fick det bli sotning och svarta kläder, dags att börja vänja sig inför halloweensminkningen jag ska ha. Om man ska jämföra torsdagen och lördagens utgång är det lite som mellanmjölk och champagne, ni kan nog själva lista ut vart som vad gällde. Jaja, hemma har väl sin charm också bara att jag har svårt att se den just nu...












lördag is in the house

Nu drar vi ut...vi har bytt stad, kläder och attityd så nu kör vi!




friday

Dagens början behöver vi inte ens beröra här MEN jag tänkte återkomma till torsdagen imorrn när jag har tid och ork att blogga ordentligt men ikväll har jag och Malin varit på lite after work med skönsjungande underbara Karin Riche för att sedan bege oss till Fridays för middag. Jag gillar verkligen inte whiskey men glaze gjort på det kan vara något av det bästa som finns, mmmm mmm mmmmmmm säger jag bara! Det blev sedan en ganska tidig kväll för vår del som avslutades med välförtjänt vila i soffan framför Avatar.


söta Malin


Jag ser heeelt knäckt ut men jag är egentligen bara ruggigt kall och fruktansvärt hungrig...det gick över!


att göra sig själv en björntjänst

Värsta sjuka drömmen i natt, jag drömde att jag var en brunbjörn! Jag bodde på en ö med en massa tallar och det gick vandringsleder överallt där jag och mina björnvänner inte fick vara. Spenderade stora delar av mina dagar att tänka på och leta efter honung och kottar (äter björnar kottar eller vart fick jag det ifrån, förväxt ekorre?) och givetvis akta mig för jägare. Konstigast av allt var egentligen när jaga gick vilse och hamnade i ett hus där sonen försökte gömma mig för resten av familjen så jag skulle kunna smita tillbaka ut i skogen igen. Jag var konstant hungrig och kontrollerade noga ifall allt jag passerade som såg ätligt ut i själva verket gick att förtära, borde kanske käkat innan jag gick och la mig? Herregud, jag avgudar verkligen björnar men jag tror INTE jag skulle vilja vara en björn permanent iallafall och jag ska INTE kolla på björnbröder på ett tag...


Visst håller han i en kotte?




you said what?

Som de flesta säkert har lagt märke till (om ni följt bloggen ett tag) pluggar jag ett internationellt program i Trollhättan och som ni säkert kan lista ut själva då är kurserna på engelska. Med detta medföljer ju då givetvis kravet att eleverna ska kunna det engelska språket men någonstans in the making har dom glömt att även detta BÖR gälla våra lärare. Vi har en mycket intressant man just nu vars engelska är förbluffande...dålig! Det har gått såpass långt att jag har gett upp att lyssna och eftersom jag inte ser anteckningarna på tavlan (nej, jag sitter inte för långt bort jag kan bara inte tyda kråkor) så får jag helt förlita mig på böckerna sen istället. Jag tänkte hur som helst samla lite favoritcitat som denna fascinerande lille man hittills 2 veckor in i kursen har kläckt ur sig.

1. "they want france to stay... ehm... france"

2. "it's just like spoiling the toilet"

3. "they are...eeehm...eeehm... picking in the forest"

Spännande va?! IPPE-studenter, är det NÅGON som fattar vad den lille mannen säger? I sure as hell don't! Jag ser fram emot ytterligare veckor med många givande kommentarer och helt obegripliga utläggningar om allt från himmel till bananer...




packar

Jag ska snart börja packa inför morgondagens lilla resa som kommer vara fylld med olika saker, vissa mycket trevliga..andra inte fullt så men skönt ska det bli iallafall att komma bort från stan ett par dagar, välbehövd semester bort från allt. Naglarna är klara nu iallafall och nu ska jag ta tag i garderobsgenomgången, massa olika outfits måste med. Ska det bli varmt eller kallt i helgen, någon som vet det???


Långt till lampan, orkade inte tända...men det är ett mörkrött från Maybelline, sitter som berget!



rumpnissar i skogen

Här kommer ett litet urtval av dagens bilder. Min och Idas stil som fotograf skiljer sig lite som ni ser nedan men det var riktigt roligt faktiskt. Lämna gärna en kommentar med vad ni tycker om bilderna.












renovering

Nääääe, nu är det på tiden att jag tar tag i projektet med en ny header så håll utkik ikväll för då kommer det nog dyka upp en ny ! Det behöver renoveras lite här i bloggen och det är en perfekt höstdag för att ta lite nya kort så jag och bästa Pajisen packar kameran och beger oss ut, trevlig dag friends!


sova...överskattat?

Helt klart har jag blivit gammal! Såpass gammal att jag numera vaknar och kan fungera nästan helt normalt efter bara FYRA timmars sömn vilket har hänt ganska ofta nu det senaste. Jättebra vid första tanke, man sparar massa tid och får mer gjort om man slipper spendera åtta timmar i sängen som jag annars har behövt för att ens kunna fokusera dagen igenom. Problemet är bara att jag tror detta kommer att slå tillbaka på mig när som nu. För inte kan bara fyra timmar sömn räcka för någon som inte är 80+? Eller är det bara jag som är ute och cyklar nu? Hur mycket sover ni egentligen? Jag önskar mig iallafall minst sex timmar, känns mer tryggt och säkert så, känns som om det är mindre risk för härdmsälta och jag kan sluta noja över att det kan hoppa grodor ur munnen på mig. Jag tror nog i och för sig att detta kan vara ett resultat av en väldigt konstig månad på alla sätt och vis då mycket har ändrats på både ont och gott. Händelserik kort och gott även om det inte alltid har synts här så kan jag lova er att stuff has been going on. Lite privatliv måste man ju ha, eller hur!

Nää, nu ska jag ta tag i denna dagen...eller gå och lägga mig igen, kan inte riktigt bestämma mig!



Bild från i lördags, I like my hair!




skola

Ny vecka, massa skola...Tur att man har så söta klasskompisar! Men inte alla är söta, dom dumma tyskarna som satt bakom höll på att få mig att lacka ur totalt när dom satt och demonstrerade i tre timmar att dom absolut saknade konsten att viska.

Drack aaalldeles för nycket kaffe förut så nu har jag massa överskottsenergi som ska göras av med i badhuset tillsammans med Pajisen. Ja alltså, vi ska nog mest plaska i varmvattensbassängen men det är väl jobbigt det också, typ haha!










101010

Underbart fin höstdag har det varit idag och jag totalmissade att få ett bra kort på hur vackert det faktiskt har varit idag, men av misstag lyckades jag fånga ett ljus i trädgården som såg ut som ett hjärta (med lite fantasi iallafall haha). Dagen har spenderats med en liten roadtrip och sen soffhäng, bra söndag helt enkelt, me like!






blää

Nyss hemkommen från världens kortaste besök i vita huset typ. Herregud...människor!!! Ska man behöva uppfostra vuxna människor? Nää jag tycker faktiskt inte det, bete er gott folk! Nu ska jag ta o krypa ner i sängen för imorrn är det 101010 och det får bli en minnesvärd dag, det ska jag se till!

God natt!




celebcab

Jag har precis kört Amy Winehouse och Lucky Luke till Skara...skumt?! En helt vanligt dag i mitt liv. Och det bästa av allt, jag ska hämta dom igen, herregud vad mycket kändisar det åker i min bil idag, tur att jag skiter i sånt annars kanske jag hade kört av vägen. Ska nog ta med herrskapet ut en sväng sen så får vi se ifall fröken kokain och herr "jag drar snabbare än min egen skugga" har något att komma med, vad tror ni?


snabb update

Jag orkade verkligen inte blogga igår men jag mötte upp Sanna, Elin och Thomas för middag och en drink på Krog och Kompani. Vi kikade igenom Elin och Thomas bröllopsbilder, så fina! Kvällen avslutades med en och en halv timmes powerwalk med Maria and the doggies.

Sovmorgon idag och sen en sväng till stallet och nu blir det städning och inhandling innan mysfredagen sätter igång. Herregud, jag hoppas verkligen jag kan hålla mig vaken tills jag blir övertrött annars kommer jag inte palla med många timmar...keep your fingers crossed people!








pimpning av mormor

Nu har mormor fått snygga naglar i en ganska så udda färg för att vara henne. Hon fick välja färg och valde en orange...otippat men snyggt blev det iallafall så nu blir det gummihandskar när hon diskar framöver!






Påkörd

Så, åter till gårdagen! Jag och mormor åkte upp till Kinnekullegården för att luncha och när vi kommer tillbaka till bilen så upptäcker vi att kofångaren i bak är intryckt. Ja, ni kan nog fatta själva hur fantastiskt underbart glad jag blev över detta och mina små skutt jag gjorde kunde säkert misstas som glädjeskutt, eller inte...iallafall inte om man stid utomhus så man hörde vad jag skrek under tiden jag hoppade. FAAAN vad sur jag blev! Men så plötsligt kommer det en man springande som säger att han har bilder å bilen som backade på mig och han har zoomat in nummerplåten så den syns, wiiiho! Jag följer med honom upp i restaurangen igen och byter uppgifter så jag kan få bilderna mailade till mig och han och hans vänner lovar att ställa upp som vittnen om så skulle behövas men så när vi står där och muttrar så kommer bilen som backat på tillbaka och parkerar bredvid min bil så jag springer ner till den igen. När jag kommer dit så försöker gubben som kört lura i mig att han stått där och väntat hela tiden på mig, haha, bra försök men det funkade inte riktigt som han hade hoppats och han blev ganska tyst när jag sa att det fanns vittnen och bildbevis på att han hade åkt därifrån. Hur som helst så ska jag ordna med försäkringar och sånt idag men jag tror detta kommer lösas på ett bra sätt. 


        

Bilderna här har Lennart tagit, mannen som hjälpte mig, tack så mycket!




aaaaaaaaaaaaaaargg!!!!!

Jag är lite för arg för att skriva just nu...återkommer med en fin lång förklaring imorgon med tillhörande bilder...

bullbak på kanelbullens dag!

Husfru är kanske något jag ska satsa på! Bullarna blev jättefina...eller ja, för att vara något jag bakat ser dom riktigt bra ut! Vi laddade upp med allt man behöver, mobiler, datorer och så lite skön musik och sen knådades degarna till perfektion och goda som satan blev bullarna också, 10 poäng till oss!










svartvita fjanterier

Ääääh jag var bara tvungen, ni vet ju hur mycket jag älskar svartvita kort! Det ser ju lite ut som om vi har massa fritid på dagarna men vi hade ett par minuter över innan vi skulle åka hem så vi fjantade loss i en liten park bredvid vår skola.








Trollhättan

Idag var det första dagen på nya kursen som handlar om den europeiska ekonomin. Konstig start med en dikt om bananer men det verkar finnas hopp om det iallafall, läraren är underhållande...på vilket sätt får ni fundera på själva haha. Efter lektionen skrek min mage så Ida, Maria, Secil och jag tog en lunchfika på Espresso house, enda fördelen med Trollhättan tror jag gentemot Lidköping. Jag och Ida fjantade runt som två höga smurfar i nån lite park innan vi åkte hem, resultatet finns längst ner, oseriöst borde vara en passande rubrik. 
















Kindbergska bröllopet

Igår var det ju som sagt bröllop på Läckö Slott mellan mina söta kollegor Fredrik och Malena. Cermonin i kyrkan var jättefin och Malena strålade verkligen, hon såg ut som en sagoprinsessa. Här kommer lite utvalda bilder från dagen och kvällen. Det är något speciellt med bröllop och bröllop på ett slott är inget undantag, magiskt och vackert och speciellt nu på hösten med alla färger.

Lycka till nu Malena och Fredrik!!!


Jenny och Sanna hinner stå still 2 sekunder mellan förberedelserna




Malena ser ut som en sagoprinsessa


Lycka...


Brudparet med tärnorna, Jennie och Liisen.


Sanna, Jenny och jag fixar champagneserveringen i slottsträdgården


Champagneuppkorkning med stil


Dags för en skål i trädgården


Herr och Fru Kindberg


Sanna strechar...eller nåt...


Sanna lär Linus vals...Stackars Linus, han ser verkligen ledsen ut men det gick ju bra tillslut.


Dagen till ära hittade jag mitt favorithalsband, bra Therese!


Brudvalsen


Övriga bryter in i valsen


Tärnan Liisen i sin vackra klänning


Snygga brudar men med galna blickar, det är dags för kaffe









trött...såååå fruktansvärt trött.

Efter en väldigt lång dag med bröllop så har jag hamnat i min soffa och kommer inte riktigt härifrån. Jag har ingen motivation till att gå och lägga mig för egentligen så känner jag mig inte så trött, bara matt. Det är konstigt egentligen hur kroppen fungerar...Man kan pressa sig väldigt hårt både psykiskt och fysiskt ett bra tag men sedan när man kommer till gränsen då kroppen får nog så brakar man ihop totalt och orkar ingenting. Efter vigseln idag så kom jag till den punkten då jag inte orkade, jag funderade på om jag skulle krypa ihop i ett hörn och sova eller bara gå och lådsas att jag var jättepigg och glad, jag valde det sista alternativet. Jag tänkte ju inte bara ge upp och missa hela bröllopsfesten så det var bara att bita ihop och se det som en sista dag inna välförtjänt vila. Egentligen hade jag velat åka bort ett par dagar till total tystnad och bara fått vila och tänka men det är ju omöjligt med skolan och diverse jobb just nu men jag hoppas verkligen att jag får lite egentid snart för annars kommer detta bli en fruktansvärt jobbig och ansträngande höst för min del.

Efter bröllopet så mötte jag upp Malin för lite prat och mat. Vi satte oss i en lekpark tillslut och satt i ett litet skepp och bara pratade, mycket bra. Precis vad jag behövde men det resulterade i att jag nu inte har någon känsel i benen knappt, borde tagit av mig bröllopskläderna till fördel för ett par jeans kanske. Jag ska ta min filt och kanske bege mig mot sängen nu för att iallafall vila. Telefonen stängs av och väckarklockan likaså, den ska inte ens få vara igång så man ser tiden för nu ska jag äntligen sova tills jag vaknar av mig själv. Hoppas på att vakna på bra humör och att detta går över snart så jag kan bli pigg igen.


Försöker jag se pigg och glad ut kanske jag lurar någon. Vem vet, kanske mig själv också!



inför bröllop

Helgen är här och jag tänker verkligen bara slappna av och njutav av den. Alla planer och förberedelser inför morgondagens bröllop är klart och jag ser verkligen fram emot det, såååå mysigt! Jag har precis varit hemma hos Malena och Fredrik och gjort Malenas manikyr inför imorrn, det blev riktigt bra och jag hoppas hoppas hoppas att hon inte bryter en nagel innan vigseln för då är det jag som kommer få ett frispel haha!

Vad ska ni göra ikväll då kära läsare?




RSS 2.0