fredag och lördag

Jag har haft en intensiv helg so far. Igår var jag i skolan och hade seminarie som för en gångs skull berörde ett intressant ämne, efter det hem och fixa ärenden. Jag hann med en middag hos paret Kindberg innan jag mötte upp Sanna och Jenny för drink och tilltugg på invigningen av Bakgårn. Jenny och jag fortsatte ut sedan för en mycket bisarr kväll där det mesta tedde sig surealistiskt och jag kom isäng långt efter att solen hade gått upp. Lördagen har varit i en dimma minst sagt efter all sömnbrist men tillslut så lyckades jag ta mig till den inbokade middagen med Sanna, Jenny, Samuel, Åsa och Rebecca. Resten av kvällen har tillbringats på jobbet där allt gick emot mig och min vilja, jag måste lära mig att jag inte vill jobba lönehelger. När ska jag komma ihåg hur jobbigt det är? Tydligen är det inte tillräckligt irriterande eftersom jag varje månad tenderar att glömma av det när jag bestämmer vilka dagar jag vill jobba. Nu ska jag slänga mig i sängen och sova utan att ställa klockan, lyx!


för att en del saker helt enkelt är bättre än annat...

Jag har skrattat som en tok ikväll! Mest åt banala saker men också får jag har så fantastiska vänner. Balkongmys med tända ljus, god mat och champagne var precis vad jag behövde ikväll. Tack söta ni!






Shut up woman and get on my horse...


balkonghäng!

Idag tog jag sovmorgon för jag tyckte det behövdes. Resten av dagen har nästan uteslutande spenderats på Jennys balkong tillsammans med Jenny och Sanna. Att både ha lunch fika och middag där ute idag har varit helt fantastiskt, gud vad jag också vill ha en inglasad balkong!!! Min lunch bestod av kaffe, jordgubbar och blåbär, behöver jag förklara hur nöjd jag var med den?






AQ

Jag och Veronica tog en riktig långpromenad och upptäckte ett nytt smultronställe, lovar att det kommer bli flitigt besökt i vår och sommar. Fattar bara inte att vi inte hittat dit förut, ett mysierie i sig!

Nu blir det hur som helst iväg till stadt och Allmänquiz, håll tummarna för oss!


Helgpaus

Jag har haft en skön avslappnande helg vilket behövdes för att få nya krafter till ännu en stressig vecka med massa saker som ska göras i skolan. Jag längtar så mycket till sommaren nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Bloggen håller fortfarande på och genomgår en liten (ganska stor) förvandling men snart ska den vara klar.

Igår hade jag mina underbara tjejer över på besök, vi sjöng dansade och skålade. Sedan fortsatte vi ut och från det att vi kom till klubben så dansade vi nonstop tills det att vi skulle hem, hysteriskt roligt men aj vad jag har ont i kroppen idag. Känns ändå lite skönt att förut när jag mötte upp tjejerna för middag så var det inte bara jag som va stel i nacken från gårdagen. Idag hade de gamla jokerbabesen filmmys och middag. Vi såg Burlesque och jag rekommenderar verkligen den, man satt med gåshud större delen av filmen och när man ninte rös fnissade man som en liten flicka, sjukt sevärd!









!!!!!!!!!!!!!!!

DET SKA INTE SE UT SÅHÄR...JAG LOVAR!!! SNAAAAAART BLIR DET BRA!!!


sola i mars är bra skit

Hemma efter en tidig, väldigt rörig dag i skolan. Kommunikation är A och O det vet vi sedan innan men ibland blir det fel ändå och ett litet missförstånd gjorde att ingen i vår grupp hade lämnat in vårt arbete men vilken tur att vi är så snälla och söta så vi bara blev skrattade åt och fick lämna in nu, 2 dagar senare haha!

Nu ska jag springa bort till Jenny, ska bara hoppa i bikinin först för på hennes balkong är det sommar!!!




springtime

Det är nära nu, väldigt nära! Det luktar vår ute (ja alltså, det luktar unket men det är en odör av hopp) och jag såg en vipa idag påväg hem från skolan. Visserligen bara en och den stackarn lär ju frysa ihjäl snart men iallafall, it gives me hope!






tystnad...tagning!

Ibland måste man ta en paus. Det blir helt enkelt bara nödvändigt att stänga av från vardagen om så bara för ett par timmar för att hitta tillbaka till sig själv. Jag har stressat så mycket den senaste tiden så mitt hår håller på att ge upp, det kliar överallt för att kroppen är i obalans och jag kan inte sova om nätterna. Just nu finns inte tid för varken semester eller en miniresa så då får man göra det bästa av situationen och jag njuter av tystnaden ute på landet hos pappa istället. Ett par timmar här ute i total tystnad, fri från staden och alla måsten så blir man faktiskt lite piggare och orkar med att göra dagens alla "måsten" igen. Jag använder Citationstecken för att det faktiskt bara är bagateller vi talar om. Men dessa små bagateller är dom som man stressar upp sig över, dom som gör att man inte kan sova och dom som gör att man hamnar i en ond cirkel och det blir mer och mer. En paus är så viktig och så enkel. Mitt råd till er idag är att ta en kopp kaffe, stäng av datorn och mobilen (jag veeeet, stressande som satan men skönt när man väl klarar av det) och sätt er i lugn och ro om så bara en halvtimme och njut av tystnaden, det ska iallafall jag göra nu!


lugn kväll gone bad

Min lugna kväll slutade med att jag och Ida lekte med kameror nere i industrimorådena och sedan på något magiskt vänster hamnade vi ute med en massa skumt folk, hur detta gick till är det nog ingen som vet. Hela kvällen fick mig att känna mig som en turist i min egen stad. Nu är det verkligen dags att göra något kreativt åt detta...typ flytta. Hösten kan inte komma snart nog nu!




playday

För ett tag sen så hade vi en playday i studion och jag tänkte slänga upp lite av resultatet här innan jag glömmer bort det. Det är fortfarande hysteriskt mycket att göra både med projekt och plugg så saker faller lätt ur mitt minne just nu.








minipaj med rabarber och jordgubbar

Jag ville prova på något nytt att baka idag och eftersom jag inte direkt är någon stjärna i köket bestämde jag mig för något lätt, paj! Eftersom bikinisäsongen kryper närmare även om man inte tror det idag eftersom det är snöstorm ute så gör jag en lite smalare variant med kesella. Kesellan gör också att pajen blir frasigare och behöver inte förgräddas. För att göra detta receptet behöver ni:



¤ 4 dl vetemjöl
¤ 75 g smör
¤ 50-75 g kesella
¤ 1/4 tsk bakpulver
¤ Smaksätt degen med vaniljsocker och kanel (jag lovar att det är gott med kanel i)
¤ 500 g Rabarber och jordgubbar/sylt

Börja med att blanda ihop alla torrvaror och ta valfri mängd vaniljsocker och kanel. Tänk på att kanel smakar ganska mycket så ta inte för mycket. Det är bättre med för lite än för mycket i detta fallet, vill ni ösa på med något gör det sedan med rabarberna istället...



Sedan tar ni och blandar i fettet, alltså smöret och kesellan. Jag tärnar smöret så det är lättare att arbeta ut i mjölet. Kesellan är lite lurig men börja med tre matskedar och jobba ut i degen så tar ni mer om ni tycker att det behövs för att få degen smulig som såhär...



När det är klart kommer ni till pysseldelen. Ta en liten bit deg och gör den till en boll och tumma sedan ut den till en rund form. Hur mycket deg ni tar beror givetvis på hur stora formar ni har. Lägg sedan degplättarna i formarna och försök få dom tunna annars är det risk att dom tynger ut formarna. Remember folks...estetik är överskattat här annars kommer ni bli galna!



Ta sedan rabarberna, är dom inte hackade finhacka dom och om ni vill kan man givetvis byta ut mot något annat tex annanas eller hallon. Jag lägger på en halv tesked med jordgubbssylt som fanns kvar sedan sommarens skörd för att få lite mer sötma och så får alltihopa en fin färg sedan (förhoppningsvis).



Efter det steget så är det dags att slänga in pajerna i ugnen. Kör dom mellan nedre delen och mitten i ca 20-25 minuter beror lite på vad ni har för ugn. Temperaturen ska stå på 200 grader. Titta till dom efter 20 minuter, har dom inte fått någon färg på kanterna så kan ni låta dom stå inne i 5 minuter till. Låt dom sedan svalna lite och klicka på lite marsansås eller grädde om ni känner att det blev för nyttigt med degen.





HJÄLP!!!

Ibland blir man mörkrädd när man hör andras samtal. På bussen till och från skolan är ett ypperligt tillfälle till att bli vettskrämd på för det verkar som att invånarna i Grästorp är lite lätt tappade bakom en vagn ibland. Jag satt två säten bakom två tjejer som nog var runt 18 år för dom höll på att ta körkort och dom pratade väldigt högt så det gick inte att undgå samtalsämnena dom hade. Dom pratade om sommarjobb och att den ena tjejen inte hade sökt för hon orkade inte och den andra tjejen hade inte sökt heller men hennes pappa (!!!!!!) hade fixat så hon nog kunde få lite tider i en restaurang om hon ville. WTF?! Den första tjejen sa dedan också "när jag tar studenten vill jag bli arbetslös". Jag övervägde en stund där att gå fram och fråga om det fortfarande gjorde ont i huvudet eftersom hon helt uppenbart måste blivit överkörd någon gång... Samtalsämne  nummer två berörde som sagt körkort och samma pucko som jag misstänker är offer för en ångvält har teorier om det här med vad som är svårast egentligen, uppkörning eller teoriprov. Efter ett par minuters mer eller mindre korkade statements kommer hon iallafall fram till slutsatsen att uppkörningen är svårast för där kan man varken fuska eller gissa... say no more, IQ badboll!


update

Jag har om jag tänker efter en riktigt bra kväll igår faktiskt. Goda vänners sällskap, en trevlig utgång och avslutade med mat och film. Helt okej och jag hade inte ens ont i fötterna i mina monsterklackar, poäng till mig! Idag tog jag sovmorgon, klädde på mig och upptäckte att det var över 10 grader på balkongen, på med skinnjackan och ut för att käka lunch på stan med Malin. Vi hamnade i en solvägg och jag har fått fräknar vilket innebär att det officiellt är vår nu! Lördagen avslutades med jobb på Krog och Kompani och nu tänker jag krypa ner i sängen nöjd med helgen såhär långt...




that 70's show

Ja då va leendet påklistrat så nu kör vi då...trevlig fredag gott folk!




f*ck you tentaj*vel!

Visst är det så att bara man ler så kan man lura kroppen att man är glad? Isåfall ska jag gå omkring och le som en idiot de närmsta dagarna efter dagens fatala misslyckande på tentan. Allt som kunde gått fel gick fel och efter veckor av slit med detta kunde man ju tänka sig att det kanske skulle gå bra men nejnej! Jag är ganska säker på att detta kan vara det sämsta jag någonsin skrivit och jag kommer inte vilja kännas vid papprena när dom kommer tillbaka, SÅ dåligt är det. Om jag ens får 10 poäng på den tentan så säger det mer om examinatiorn än vad det gör om mig för det är rent ut sagt PINSAMT. Man kan tycka att pluggande ska löna sig men i detta fallet så gjorde det helt klart inte det. Tack för den, nu är helgen förstörd! Japp, jag tänker vara sur och bitter ett bra jävla tag framöver och om ni ser mig le så är det bara för att jag fortfarande tror på att man kan lura sig själv. Så dum som jag kände mig förut kan det inte vara så svårt att lura mig heller...


Ett krystat leende är bättre än inget...eller? This is as happy as I get this weekend!


plugga plugga plu...

Plugga, plugga, plugga, plugga, andas, plugga plugga.....Ja ni förstår själva, inget glamouröst fantastiskt liv just nu men snart är jag tillbaka. Bara en vecka till lite drygt så får jag andas normalt och kanske sova igen!


En väldigt trött och sliten Therese


RSS 2.0