Onsdag

Vad jag trodde skulle bli en lång dag i skolan visade sig bara bli 3 timmar vilket är helt överkomlingt tycker jag, exklusive lunch då givetvis men ändå. Väldigt trevlig och lärorik föreläsning och jag ser verkligen fram emot att komma igång med rapporten nu efter påsk, kommer bli riktigt kul faktiskt. Efter skolan gjorde jag och Sanna en liten räd och rekade inför söndagen, vilket också kommer bli bra efter en massa timmars förberedelser. Ni SKA leka och ha roligt må ni brinna annars....näe skämtåsido, men jag tror det blir bra till slut iallafall. Till sist tog jag en fika med Sandra och catchade upp lite efter min sthlms vistelse och hennes pluggande, vi hinner ju inte ses så ofta så det är extra trevligt när vi väl hinner.


Sandra och jag förra lucia


Nu ska jag passa på att njuta av mitt påsklov för det är inte ofta man är helt sysslolös från skolan så lika bra att passa på. Det blir lite jobb i helgen men bara på kvällarna så man kan sova ut, längtar!




XOXO


Produktiv är mitt motto

Jag har haft en produktiv och bra eftermiddag i solen. Sanna och jag satte oss på Rådhustrappan och fikade och det var riktigt varmt och skönt där. Vi passade på att försöka få klart det sista rörande söndagen och äggjakten som ska äga rum då, hihi! jag och också hunnit med att ge en intervju i lokaltidningen, varit hemma hos mormor samt varit och handlat med Camilla och hennes två små.




Soligt och fint på Rådhustrappan


Nu blir det ett par timmars pluggande och sen en tripp bort till tornet för sammankomst i vårkvällen.



XOXO

pyssel

Ikväll blir det hemlighetsmakeri på Bakgår'n med Sanna. Hemligt värre är det men det kommer bli sååå bra det lovar jag er så håll ut till söndag kära AKF aspiranter och ni andra vänner och läsare! Med läcköbibeln under armen springer jag nu iväg, på återseende!



Hemligt och mystiskt...eller kanske inte:)




XOXO

MOrrn

Jag glöm bort/orkade inte/va sur/ville inte blogga igår... kom sedan på att det aldrig hade hänt förut! Men vet ni vad?...jag överlevde och det verkade bloggen ha gjort också. Good!

Nu ska jag snart springa iväg till bussen, ny kurs idag i skolan och det kommer nog bli bra det tror jag för nu slipper vi allt vad rätt och fel svar heter och man får gå tillbaka till att använda hjärnan till att tänka ut ett bra svar istället för att försöka komma på vilket som är RÄTT svar. Ska bara komma på vad jag ska ha på mig...ooooooh it's har being a woman!




XOXO


Åldersrelaterat

Ibland undrar jag varför alla mellan 18-20 gör som dom gör, saknar dom hjärna? I vissa situationer tror jag faktiskt det men jag ska vara ödmjuk och inse att jag förmodligen va lite tanklös och pain in the ass själv då...




Det tjuter i öronen och fötterna värker så nu ska jag krypa ner i sängen iallafall som den tant jag är. Usch vad jag känner mig gammal idag!!!



XOXO


Earth hour




Nyss hemkommen från resan lagom till earth hour så nu ska här fixas och donas i mörkret ett tag innan Ida och Lisette kommer över för lite trevligheter och sedan blir det kanske utgång, vem vet.


Förresten...datorn räknas väl ändå inte som en lampa, den lyser ju fast kanske inte direkt med mening! Eller?





XOXO

hemfärd

Bläääää! Nu måste jag åka hem...jag vill inte! Och definitivt inte nu när bilen inte riktigt vill heller, det kommer bli en riktigt lång, tråkig och jobbig resa hem det kan jag lova er! Håll tummarna för mig att allt går som det ska.




XOXO

Fredagsmys!


Nu är det fredag på riktigt! Vi kör fredagsmys med let's dance i soffan, vad gör ni???


Trevlig kväll!











XOXO

Promenad

Dagen har fortsatt i slapphetens tecken. Jag tog med pälsbollen ut på en liten promenad förut, jätteskönt väder faktiskt jag tror på riktigt att våren är här för att stanna nu. Tror inte ni det? Visserligen ligger det snö kvar på marken här uppe men man känner ändå i luften att det inte är sådär rått och kallt längre. Hur ser det ut hemma? Är snön borta i Lidköping?













Nu ska vi krypa upp i soffan igen, kika på film och smaska på lite godis och äta grymt ohälsosam mat made in McDonalds. Jättegulliga var dom i kassan för Asta fick hundgodis, brukar man få det på donken? Hur som helst var det väldigt lyckat, Asta blev glad och jag fick ha påsen ifred på golvet i bilen!





XOXO


Sovmorgon!

Jag tog en rejäl sovmorgon eftersom jag ändå är själv idag och Asta blir inte direkt grinig om hon får spendera hela förmiddagen i sängen, snarare tvärt om.




Nu blir det ett par timmars jobb och sen kanske en tripp in till stan, vi får se helt enkelt vad jag orkar vill och kan haha.



XOXO

Asta...en riktig stekare.

Asta är en märklig lite krabat...hon älskar värme, otroligt het värme, steka skulle man kunna kalla det!






Knasbollen ligger under kaminen i vardagsrummet. Hon är så het så man bränner sig på pälsen när man klappar henne efteråt. Jag fattar inte riktigt varför, det kan ju knappast vara skönt? Bli stekt sådär liksom...men när hon väl kommer utkrypande vill hon helst ligga ute på trappan eller på kontoret där det är kallt för att kyla ner sig, konstig hunde dedär...




XOXO

En bra dag!

Jag har haft en riktigt bra dag idag, nästan allt har flytit på precis som jag önskar. Jag har hittat en snygg marin klänning som jag letat efter ett bra tag samt att jag hittade ett par jeans shorts också, båda på Zara. Ingen väntetid någonstans på varken tunnelbana eller buss (tummen upp för det). Jag mötte upp min gamla vän Anders för en fika på NK, riktigt trevligt och givande, ekonomiskvaller är alltid uppskattat haha!


Klänningen! Ser inte mycket ut för världen på galjen men den är en riktig höjdare på.


Kvällen avslutades med ett mycke givande jobbsamtal. Man ska ALDRIG underskatta vikten av ett brett nätverk men gamla kontakter. Gud vad jag är glad nu, detta ska firas på lördag!




XOXO


suck

Jag som skulle gå upp tidigt idag men det blev inte riktigt så, vaknade halv 8, gick upp och gick och la mig igen och sov till halv 11. Jaja, men nu är jag på väg in till stan iallafall för ett par timmars jobb och lite shopping.

Vad ska ni göra idag?





XOXO

En dag på stan

Mina stackars små fötter, dom värker! Jag och mamma har gått gata upp ocg gata ner hela dagen, fram och tillbaka och tittan en väldans massa med shoppat destå mindre, det får bli imorrn när jag är själv inne i stan. Mycket lättare att hitta allt man ska ha då. Jag hittade förresten en väldigt söt liten hundkorg eller blommkruka om man så vill, funderar på om man kanske ska tillverka en själv för söt var den...


Muffinsform


Det går tydligen bra att bada barn i också...


Att stanna framför hötorget kanske inte var en smart idé men det gick faktiskt smärtfritt idag.



Jag tänker lägga mig i horisontellt läge nu en stund innan jag ska ätadet blir lite tacos sen kommer det nog inte dröja längen innan jag har gått och lagt mig, guuud vad jag är trött!




XOXO

Trevlig dag

Nu ska jag och mamma in till stan och shoppa och kika runt lite. Det är jättefint väder här uppe så det blir vårkläderna och solglasögon på, wiiho!

Trevlig dag!






XOXO

God Natt

Det blir tidig läggdags ikväll så jag och Asta säger god natt så hörs vi imorrn!






XOXO

Dagens YOUTUBARE


Jag slänger in dagens youtubare här ifrån soffan. jag har knappt tagit mig ur den idag men det är så skönt att ha en riktigt slappardag ibland och bara vara. Imorrn blir det full fart istället så jag får väl vila mig i form tills dess.



slappardag

Gud vad skönt med en riktig slapp dag. Jag och söta Asta har bara legat i sängen och soffan blegat på TV och ätit frukt, skönt. Men detta blev tydligen jobbigt det med för den fyrbenta för sova middag måste hon iallafall.


Alltid med sin nalle


Nu blir det promenaddags och en tripp till affären för jag börjar bli hungrig, mer frukt och grönsaker i sann detoxanda!




XOXO


framme

Äntligen i Stockholm efter en riktigt dålig resa, massa massa trafik och blöt väg men så fort jag kom in i stan så blev det iallafall torr väg hehe.

Min detox är inne i andra halvlek nu och idag blev det sparris till middag vilket Asta uppskattade, hon älskar pinnar och pinnar som går att äta är ju ännu bättre...







XOXO

update

Ska bara slänga väskorna i bilen nu så är jag påväg sedan...



XOXO


Söndag

Det blev knappt något bloggande alls idag men jag har varit uppe hos pappa nästan hela dagen och kollat bandyfinaken, vart ute en sväng och lagat världens äckligaste mat som ingen utav oss kunde äta...DÅ är det äckligt!

Kvällen avslutades i vanlig ordning med söndagmiddag fast för min del utan middag bara film med tjejerna.


Nu är det vår på riktigt!


Nu blir det sängen för min del för jag ska upp tidigt imorrn och packa. Hoppas verkligen jag får sova inatt nu och att min oförmåga att sova är som bortblåst men vi får se, håll tummarna!




XOXO

Dagens YOUTUBARE


Jag älskar björnar och speciellt isbjörnar, det är extraordinära varelser som förtjänar all respekt och beundran dom kan få. Jag är isbjörnsfadder i WWF för att göra det jag kan för att rädda det vilda beståndet av isbjörnar. Gör det ni kan...

Under tiden kan ni titta på den underbart söte Knut som är en isbjörnsunge som blev övergiven av sin mamma men som fick ett nytt hem på Berlin Zoo.


Lördagen med Malin

Det blev en trevlig utekväll tillslut iallafall! Jag och Malin åkte bort och badade jacuzzi (stavas det så?) med massa tennisspelare, mycket trevligt men så fruktansvärt varmt. Det är inte ett smart drag att först bada och sen gå ut men vi lyckades väl få sminket och kläderna att sitta på plats tillslut iallafall.


Jag och Malin, min tvilling, nästan iallafall vi är födda på samma dag.


Det var bra med folk ute...helg före löning, varför? Vart kom alla människor ifrån? Hur som helst var det skönt att komma ut lite och träffa trevliga människor för jag har blivit alldeles för hemmavarande det senaste, måste bli ändring på det nu. Smygstart idag och så får jag vara social när jag kommer hem från Stockholm nästa vecka helt enkelt.

Nu blir det sängen, natti natt!




XOXO


Vår i luften

Det är verkligen vår idag och om jag inte fattat det helt fel är det vårdagsjämning också vilket gör det hela mycket mer passande. Jag promenerade genom ett av industriområdena här i stan och det är så skönt där för det är folktomt så man får vara ifred och tömma hjärnan, allt som syntes till där nere var en gubbe som körde omkring på sin motorcykel fram och tillbaka och såg äckligt glad ut, antar att det var årets första tur.

Promenaden avslutades med ett besök hemma hos Jenny där hon och Sanna har pluggdag och jag kom alldeles lagom till fikat, perfekt tajming med nybakat bröd.


Min gata är så gott som snöfri, tjoho!




XOXO


Pust och stånk

Jag kan inte sova på nätterna, jag blir galen av detta snart, jag som alltid har somnat så fort jag lagt mig ner förut men nej nej inte längre. Det kan ta flera timmar och så vaknar jag massa gånger också samt att jag lyckats klösa ett hål i mitt eget knä, 10 poäng till mig i klantighet. Jag får nog skylla på detoxen tror jag, hittar ingen annan förklaring. Hur som helst var jag så trött när jag gick upp så jag höll på att glömma av min detox och min frukost men nu ligger den i magen och jag ska ge mig ut i vårvädret, jättevarm (för årstiden) idag så här ska jagas fräknar!


Härlig detox, färspressat och müsli!



XOXO

How to survive streetoceans

Jag utlovade ett tips om hur man överlever vårfloden förut och jag brukar alltid försöka hålla vad jag lovar. Om ni som jag är urless på tjocka vinterskor och inte känenr er direkt bekväma att strosa runt på stan i gummistövlar har vagabond gjort den ultimata lösningen för er som inte tycker om att bli blöt om fötterna men vill kunna se någorlunda snygg ut fast det har bildats hav på gatorna.



Seså, döm nu inte skorna efter bilden, inte kunde jag se i mörkret att skorna var lite smutsiga och jag är en tidseffektiv människa (läs lat) så därför får detta duga. Det visar bara att dom tål att skitas ner. Kom ihåg att tacka mig när ni inte blir förkylda av våta fossingar!



XOXO


Åååååååh!

Åååååh det gör ont i min själ så vacker är filmen jag tittar på, jag gråter av lycka och hyperventilerar. Coco Chanel kan ta hem en pallplats av de bästa filmer någonsin! Så vackert filmad, dialogerna är underbara och berättelsen magisk! Ska bara skala mina apelsiner så kör jag den sista 1½ timmen och njuter!


Lycka är myskläder, frukt och film på en slapp fredag!


Om ni undrar så har jag blivit galen ja, jag kramar mina apelsiner...detox gör så med en, prövas på egen risk...




XOXO

Åka bort

Nu är det bestämt!

Jag drar iväg till Stockholm ett par dagar tidigare än ebstämt. Finns ju inte direkt något som håller mig kvar här i veckan så jag kan lika gärna sitta där uppe och jobba som att sitta här hemam vid köksbordet och skriva. Åååh vad skönt det ska bli, luft och miljöombyte är nog vad jag behöver tror jag.


Bästa med stockholm...tunnelbana:)



Nu ska jag krypa upp i soffan en sväng och kolla på film och slappa men kika in senare så ska jag läägga upp ett litet tips om hur man klarar vårfloden på bästa och snyggaste sätt.




XOXO

Ut på stan

Jag har suttit och jobbat lite nu på morgonen, mycket att ta igen nu när jag har gett mig själv lite ledig. Men nu ska jag ut på stan en sväng och hoppas att jag hittar hem sen igen för detoxen gör mig verkligen lite konstig, känns som om jag har en liten släng influensa men det går nog över snart hoppas jag.








XOXO


Cupcakes

Nu har jag bakat klart och det blev cupcakes. Jag har aldrig gjort det förut och det blev pinsamt uppenbart att jag behöver en sprits tills nästa gång för glasyren blev inte direkt i värklsklass men det smakar gott ändå. Gud vad roligt det är att garnera, man känner sig som ett litet barn på dagis som får pyssla.


Finns 4 blåbärsmuffins för den som vill också



Mums!


Så, nu är det bara någon som ska äta upp dom också men det tror jag inte blir några problem...




XOXO


Dagens YOUTUBARE


Jag hävdar att den bästa musiken skapades under 90-talet och detta är ett bevis på det, eller kanske inte. Men när jag gick i femman så var mina största idoler Solid harmonie och jag och 3 andra kompisar bukade uppträda som dessa och vi var även med på några talangjakter, olyckligtvis blev vi slagna av en liten brud som skulle vara Carola TVÅ gånger...gaah, jag är inte alls långsint eller bitter över detta nej nej. Sofia, Virre och Elin...är det någon av er som har bilder från detta? Mitt fotoalbum med dom korten är borta! Hur som helst så hade vi grymt kul och när jag lyssnade idag så kom jag fortfarande ihåg hela texten och även bitar av koreografin, det blir lite dans i köket till detta nu medans jag bakar.






XOXO


Dagens YOUTUBARE


Ett riktigt bra sammarbete mellan Lady Gaga och Beyoncé...klart sevärt!



say what???

Seriöst...förstår ni något av detta?

Sanna säger:

-men jag pluggar faktisjr

-om heyerosexuekitet

-ich lussbar på army of lovers

-ja, det grujar väl vara det




Nääää tänkte väl det för det gör inte jag heller....


Morrn!

Morrn morrn alla glada! Solen skiner...fast det är massa dimma för så det syns knappt men vetskapen om att den är där är ändå glädjande hehe. För en gångs skull har jag lyckats hasa mig ur sängen innan klockan 9 så nu har jag packat ihop en väska med lite träningskläder och ska åka bort till badhuset för att simma lite och basta. Känns som om det kan vara välbehövt och nyttigt i samband med detoxen. Sen blir det fika/lunch med Ida någonstans på stan, den stackarn har ju snart tenta hihi.




XOXO


Bakom flötet...

Jag har varit helt ur gängorna idag och jag är gaska säker på att det mesta utav det beror på detoxen. jag har varit allmänt sur och irriterad samt har samma känsla i kroppen som när man är rejält bakfull, blää! Jag tog en promenad förut för att rensa tankarna lite och få lite luft och passade på att svänga förbi mormor och hälsa på lite. Hin tyckte verkligen inte detta med detox var en bra idé för hon tyckte jag verkade lite "bakom flötet" så att säga... tragiskt nog stämmer det nog nu men det blir nog bättre om ett par dagar får jag hoppas.

'
Där bakom ligger väl jag nånstans...


Nu blir det en sväng till affären med Sanna och Jenny, jag måste ha mer antioxidantmat om detta ska gå..mer matig sådan!





XOXO


Marley

Solen skiner, det är 10 grader varmt, snön smälter och det luktar vår...det tänker jag fira med lite Marley och en långpromenad!



Trevlig kväll!

Jag är bara hemma och mellanlandar mellan besöket hos Sandra i skara och middag i tornet. Ett supermysigt litet hus hade hon inkvarterat sig i och som lovat var det jättesnett men väldigt sött.

Nu ska jag springa iväg igen så jag önskar trevlig kväll!







XOXO

Ny dag!

DETOX DETOX DETOX DETOX DETOX!

Det är det som gäller ett par veckor framåt nu och det ska bli så skönt. Bort med allt äckel i kroppen och in med våren helt enkelt. När jag tog första glaset med utrensningen höll jag för näsan och svalde för att inte behöva spotta ut det eftersom det var så koncentrerat men när jag hade svalt kände jag smaken och blev förvånad för det smakade...gott:) Haha, mycket bra för då kommer det hela gå mycket enklare.

Nu bli det en tripp hem till Sandra för att kolla på hennes nya lägenhet och ikväll blir det middag med Sanna och Malena så det blir en fin kväll helt enkelt.



XOXO


100314

Middagen flöt på helt problemfritt och min tilltänkta matlåda uteblev för allt tog slut (!) så det blir en banan till lunch imorrn haha tack för den:) Nej men det är alltid kul när maten uppskattas och speciellt eftersom jag nojar grymt mycket över att behöva laga vegetarisk kost. Det är ju en hel jävla vetenskap...

Nu blir det sängen med en god bok, over and out!






XOXO




Dagens YOUTUBARE


Idag är det min tur att stå för söndagsmiddagen och ur mina högtalar strömmar Pontare men jag hittade en låt med ett riktigt bra sammarbete, varsågoda!

Nu ska här fortsättas skalas rotfrukter, trevlig kväll!


Schlagerkvällen

NÅ?! Vad tyckte ni om finalen? Vann rätt låt för en gångs skull eller är det samma gamla visa att just din favorit kom på andra eller tredje plats?

Hur som helst har jag haft en trevlig kväll med gott sällskap och druckit gott och sedan tagit mig en långsam promenad hem genom stan. Ett bra avslut på dagen så nu ska jag ta och lägga mig och läsa lite och så hoppas jag på att jag vaknar utvilad imorgon för det har blivit alldeles för lite sömn den senaste veckan.


Rosa sockar dagen till ära och kolla tv'n...Kicki...kan det bli mer schlager?




XOXO

Schlagerfinal

Lördag kväll, schlager för hela slanten och det firas med goda vänner och vin. Hoppas ni får en underbar kväll!






XOXO

Ledsen och trött

Ibland undrar jag varöfr jag utsätter mig för vissa situationer. Visst, jag jobbar på krogen och gör man det så vet man att man får höra ett och annat. Hur skulle det bli om jag skulle anmäla ALLA för sexuella trakasserier eller olaga hot? Då hade jag fått springa hos polisen efter varje kväll det skulle helt enkelt inte fungera. Detta vet man ju om eller iallafall upptäcker ganska fort efter man börjat. Jag är inne på mitt femte år nu men ikväll var något av det värsta jag varit med om. Även fast spelet gick ganska bra så kan jag inte glädja mig åt det när man bli ankalgad för diverse saker samt kallad allt som kan komma ur en full människas mun. Jag brukar inte ta åt mig men ikväll blev jag faktiskt ledsen... Jag kommer inte till deras jobb och är elak och otrevlig och sedan blir jävligt förvånad och frågande när jag undrar varför dom säger så!







XOXO


Vår baby, vår!

Våren har kommit nu, det känns i luften och det luktar sådär speciellt ute nu. Jag tycker verkligen det är dags att plocka in våren nu iallafall för då känns inte snön ute så jobbig. Sanna, Jenny och jag åkte upp till Lidens för att lukta på blommor kika på påskkycklingar och bara njuta av värmen i växthuset.




Nu är det dags att käka och sen göra sig iordning för en kvälls jobb som jag verkligen inte har lust med idag för det känns som om jag hade behövt ligga hemma i soffan istället men det får gå som det går.



XOXO

Middag ensam, NEJ TACK!

Sanna och jag blev inbjuda till tacokväll hemma hos Malena och Fredrik, woopdeydoo! Det är så skönt när man slipper äta själv för det är bannemej det värsta som finns. Man lagar till sin sorgliga lilla maträtt, sätter sig ner och känner sig allmänt patetisk ensam och överbliven när man pillar i sig det man åstadkommit och skulle man faktiskt göra sig till och laga någon "riktig" mat som kräver lite finess känner man sig ännu mer som något som hamnat på second hand för man känner sig aldrig så patetiskt ensam som när man käkar en riktig middag själv. Hmm, tror jag behöver antingen skaffa mig en pojkvän snart eller också ber jag er läsare ringa mig varje dag runt 3 tiden och boka in om ni vill äta med mig på kvällen... vad tror ni blir enklast?







XOXO


Sverige är konstigt

Det finns en sak jag inte riktigt förstår med den svenska mentaliteten och det är detta med drömmar och mål eller snarare avsaknaden av det eller det är ju egentligen inte sant det heller utan problemet är det att om någon råkar ha en dröm så finns det alltid massa personer som ska klanka ner på drömmen och sedan se till att trycka tillbaka en i sina skor så hårt det bara går så man gärna inte tar sig därifrån igen. Detta måste väl falla in under kategorin "den svenska avundssjukan" men jag tycker det är förjävligt rent ut sagt. En annan vinkel av problemet är när man berättar om sina drömmar och mål och personen som lyssnar inte riktigt fattar vidden av det hela för det låter lite för bra ett exempel av detta hände mig i veckan. Jag fick fråga om vad jag jobbade med och jag svarade "jag pluggar i trollhättan" varpå personen jag pratar med säger " jaha, men det är väl dumt att åka till komvux i trollhättan när vi har ett här" VA? vadå komvux...vem förutsätter att man pluggar på komvux istället för högskola? Jag må vara blond men jag är inte såpass korkad att det skulle vara otänkbart att jag pluggade "på riktigt". Samtalet fortsatte och slutade med att jag fick förklara varför jag inte ville bo hos mamma när jag ska flytta till Sthlm. Är landet verkligen så skruvat eller är det bara här i skithålorna som denna mentaliteten finns? En annan skön kommentar kom från en vän till familjen. Vi pratade åter igen om skolan och sen kläckte hon "Men efter skolan ska du väl skaffa dig ett riktigt jobb och inte hålla på med dedär" Vad hon medade med "dedär" var internationell politik och det kan man inte skaffa sig ett riktigt jobb med antagligen men om jag sätter mig 5 år i skola med studielån skulle jag nog inte plugga något som man inte skulle kunna få ett RIKTIGT jobb med jag klassar inte posten som ett riktigt jobb efter högskole/universitetsstudier. Det är som om man skulle utbilda sig till läkare och sen när man är klar bli snabbmatskassörska. Det är absolut inget fel med att vara det men har man en utbildning så har man väl det av en anledning och då ska man använda den... eller är jag helt ute och cyklar nu?


Varför kan inte bara drömmar och mål uppmuntras och hejas på. Barn med totalt orealistiska mål hejas på varför kan då inte vuxna med karriärsmål också få hejarrop men nej, vi måste tydligen trycka ner alla tillbaka i sina skor och skrota deras drömmar för ambition är fult gott folk, glöm inte det!



XOXO


Som en dröm

Jag ligger ett par dagar efter och kikar igenom bilderna från oscarsgalan och alla efterfesterna och jag fastnade för en klänning som är helt fantastisk. Normalt sett borde en sådanhär kreation suttit på någon av de större modemedvetna stjärnorna men näe, i år har KELLY OSBOURNE tagit hem potten för mest sagolika klänning...


Är den inte helt fantastisk:)



Näe nu blir det att glömma glamouren för en stund och komma tillbaka till verkligheten, jag bakar och tvättar även idag.



XOXO


Dagens YOUTUBARE


Kvällen har jag spenderat med bakning och tvätt och ur högtalarna strömmar Chris Isaak. The best there is, enjoy!


Onödigt!

Ååååh, det var helt onödigt att åka till skolan idag. Men det kunde ju inte jag veta när jag satt hemma igår och planerade att jag skulle hit, men nu känns det väldig väldigt onödigt. Jag skulle träffa två personer och ingen av dom var här utan befann sig på annat ställe respektive sjuk. BLÄ! Näää, nu ska jag åka hem igen, sätta mig på biblioteket och plugga och sen blir det mer konspirationsplaner och ett planeringsmöte.




XOXO

Måndagskväll i Lidköping


Nyss hemkommen från ett misslyckat försök till firande av kvinnodagen, sen blev det fika på larssons och en tripp hem till Malena och Fredrik för lite vinkonsumtion på kvällskvisten, mycket trevligt och bra! Vi fick igång planeringen för vår Egyptensemester till hösten, wiiiho! Jag och Sanna avslutade alltihop med en promenad i parken och kikade lite på änder gjorde konster på isen.



We got the future in our hands!


Nu blir det lite te och sen sova för imorrn har jag kollosalt mycket möten och planering på schemat. Sov sött allihopa!



XOXO


Dagen på rådhuset

Har spenderat större delen av dagen på Rådhuset för diverse möten. Först ut var ett planeringsmöte med Sanna eftersom vi håller på med ett projekt till påsk. Det kommer bli superbra och superkul!



High five för kreativitet!



XOXO

Söndag




Hade en lugn och trevlig stund i stallet förut, nu när jagit sjuk har jag inte kunnat vara där så det var skönt att komma dit igen och klappa och pyssla med Aron.

Kvällen avrundades hemma hos Sanna som stod för veckans Söndagmiddag. För en gångs skull tyckte jag om en soppa och sen blev det ju pannkakor också så jag är nöjd så nu blir det sängen för min del.




XOXO


Promenad

Det blev en rejäl sovmorgon idag vilket gjorde att dagens planer blev grusade så jag ska istället ta på mig solglasögonen och gå ut och gå med Lisette. Jag kan behöva lite sol i ansiktet!






XOXO

Lördagskvällen

För att vissa bara är lite bättre än andra...





Lisette är gräsänkling och jag är bara bitter på tillvaron så därför går vi ut och försöker liva upp tillvaron lite men vi går och lägger oss med den kunskapen om att staden är död, utbudet likaså...



XOXO

Trevlig lördag!

Nu sticker jag iväg, sen som vanligt men kvällen kommer bli kanon! Ha en trevlig lördag allihop så kanske vi ses i någon bar eller på ett dansgolv för här ska skakas rumpa!






XOXO

hmmm?


Vet ni vad detta är????





Det är såhär det kan gå om man efter någon flaska vin hittar en poncho och ska beskriva hur läskiga fåglar är...

morron

God morgon! Efter typ ingen sömn alls ringer pappa och väcker mig, vi ska tydligen åka till Uddevalla, jahaja så kan det gå vi som skulle ut på isen idag istället blir det shopping. Inte riktigt så som jag hade planerat det men jag får byta solbränna mot en ny klänning tills ikväll kanske för då blir det klackarna i taket med bästaste Lisette.



XOXO


100305

Påsken kommer tidigt i år!



Jag och pappa har varit ute i fina vädret större delen av dagen uppe på kinnekulle avnjöt en god lunch på kinnekullegården och spanade hjortar lite här och där. Det visade sig också att jag skulle lätt kunna knäcka extra som påskhare i år också... pappa är nog mer skeptisk till mitt yrkesval i så fall han tyckte mest jag såg ut som ett helt vanligt miffo.

Nu blir det en timmes sömn för att senare göra sig klar för en kvälls arbete, välkomna att hälsa på mig i mitt lilla kyffe gott folk!



XOXO


längtar till sommaren

Jag sitter och räknar dagarna tills jag får åka på semester och nu är det inte så långt kvar. Om en och en halv månad sitter jag på flyget till solen men det kommer ju inte hjälpa mig när jag kommer hem igen och längtan efter sommaren kommer vara enorm i år.

Drömmer mig tillbaka...










XOXO

Sveriges värsta bilförare



"Fina glada människor, men bil vet jag inte om dom kan köra asså" - Dogge Doggelito ang. årets förare.
 

Idag var det premiär av sveriges värsta bilförare och det går ju inte att misslyckas med detta programet, så hysteriskt roligt men jag blir samtidigt lite rädd. Kör verkligen dessa människor omkring på vägarna? Uppenbarligen gör dom ju det och det är lite skrämmande men jag får väl hoppas att dom lådsas en del också för TV's skull. Nog för att årets deltagare verkar ha sin beskärda del av lösa skruvar men INGET toppar Gurkan...



Vinkväll

Vinkvällen var trevlig som vanligt men avslutades innan midnatt för majoriteten av anhängarna skulle jobba idag. Jag och Malena hade sleepover men inte mycke sova för min del för det var heeeelt omöjligt att somna vilket kommer resultera i att jag kommer däcka någonstans under dagen så håll utkik efter en sovande blondin, snälla kör mig hem då!










XOXO


Studentens guide till vindjungeln

Idag är det onsdag och för mig betyder det helg för det mesta eftersom jag är ledig från skolan resten av veckan och jag brukar jobba helger så jag får passa på när lill-lördagen nalkas. Som student är oftast inte ekonomin på topp och det kan vara svårt att få ut det mesta av tusenlapparna så jag tänkte sätta ihop en liten vinguide åt er studenter (och er andra också som vill ha kvalité till bra pris). Jag har valt viner som finns på de flesta systembolag runt om i Sverige och alla kostar under 100 kronor.



Röda viner


Castillo de Gredos Red wine (nr 12797)
Ett lätt vin på tetra, perfekt att ta med ut eftersom man inte behöver vara rädd om flaskan. Smakar röda bär och kostar 52 kronor.

J.P. Chenet Cabernet-Syrah (nr 12808)
J.P har bra både vita och röda viner och denna varianten har en smak av lite lätt lakrits och bär. Fungerar både till mat och att dricka på festen. Kostar 59 kronor för en vanlig flaska.




Vita viner


Ecologica Santa Florentina Torrontés Chardonnay (nr 6231)
Studenter oftast inte bara prismedvetna utan tänker också på miljön och då är detta ett bra alternativ. Vinet är torrt men är fruktigt och har en bra eftersmak, kostar 66 kronor.

 Königsmosel Riesling (nr 7469)
Detta är min favorit bland budgetvinerna. Lättdrucket med smak av både äpple och päron. Detta vinet är halvtorrt med en behändig skruvkork samt kostar 64 kronor.




Rosé/Mousserande

Mulderbosch Rosé (nr 6077)
En fint rosé som passar till det mesta. Mild smak av sommarbär och örter. Åter igen en av mina favoriter och denna har också skruvkork vilket underlättar om man har den med på utflyckt. Vill dock varna lite för "tungt huvud" dagen efter så drick vatten till. Kostar 79 kronor.



Sist men inte minst vill jag slå ett slag för Asti! Varför då, kanske några av er tänker. Eran mamma, moster och mormor vet förmodligen vad detta är och skålar i det på nyårsafton men det finns en anledning. Det ÄR bra. Det finns många varianter så pröva er fram, det finns nog en för alla tror jag. Dom har olika karraktär men samtliga är fruktiga och lätta samt kostar under 100 kr.




Varning för ras


Solen skiner ute och det är dagsmeja ute så snön smälter och det droppar ifrån taken och jag tyckte denna låten passade in alldeles perfekt då. Nu är det hopp om det våren är snart här gott folk, håll ut!




Det droppade från Läckös mur igår också...



Myskväll

Okej!!! Nu har jag ätit sushi för första gången och jag är sååå grymt besviken. Jag älskar gravad och kallrökt lax och sill så jag trodde detta skulle vara något för mig också men hallå, kallt ris? Det är inte gott, näää för det är det inte. Tur att man kan pilla bort saker som är äckliga och äta dom goda, alltså laxen och räkorna. Njaae, det ska nog dröja innan jag försöker med dedär igen men Sanna och Malena smaskade glatt i sig sina bitar och mina som blev över...




Vi mös i soffan efter maten och det var iallafall bättre, Fanny och Alexander. Snubben i videobutiken är hysteriskt rolig/konstig. Förra gången jag skulle hyra var det Grease och det fick jag bokstavera men denna gången överträffade han sig själv den lille filuren för nu hette filmen "Funny" istället för Fanny. Hur i helvete kan man jobba i en videobutik och både har missat Grease och Fanny och Alexander? Han borde ha böter!




XOXO

slottet

Fantastiskt fint väder idag och då får man passa på så jag hämtade upp Sanna efter hennes jobb och körde ut mot älskade slottet för att fika lite med Malena. Snart är det sommar (?!) och vi längtar tillbaka...








Städhjälp 2010, rätt eller fel?

Detta med hushållsarbete är inte riktigt min grej, iallafall inte regelbundet utan jag gör det någon gång då och då mest när jag känner för det kanske inte när det behövs så nu har jag gjort slag i saken och skaffat mig en städerska. Och i sann kapitalistanda så är ju det bästa av allt att det är avdragsgillt haha! Jag vet att detta och liknande saker provocerar folk men det tycker jag ska vara upp till var och en. Vissa rökar och slänger pengarna där och ser samtidigt till att skaffa sig ett kortare liv medans jag spenderar mina pengar på hjälp med saker jag hatar så jag istället får tid till annat jag inte hade kunnat göra annars. Dessutom är jag friktansvärt dålig på att städa, jag fuskar och ledsnar efter ett eller två rum och för att inte tala om diska, det är det värsta straffet man kan få. Jag är sjukt nöjd med mitt beslut!




Vad tycker ni? Är detta ett bra sätt att spendera sina pengar på eller bara fjanterier?




XOXO


OBS!




Jag är fortfarande sjuk så morgondagen är inställd pga bristande intresse...


poker

I kick ass!



Jag spöade mormor i poker förut, hihi jag slutade på 69 poäng för denhär sista handen medans mormor blev nollad hihihi:)

Wikipedia

You gotta love Wikipedia!

Jag gjorde dagens goda gärning förut idag vid en bankomat. Det stod tre stycken fruktansvärt förvirrade människor vid bankomaten och försökte med diverse kort flera gånger medans mannen pratade i telefon med någon också. Av tonfallet att dömma blev han mer och mer desperat och jag och pappa orkade inte vänta mer på honom för vi hade väntat i ca fem minuter då redan så vi gick in och handlade. Efter ett tag kommer den lilla familjen småspringande genom mataffären och sedan försvann dom ut igen. När vi gick förbi bankomaten påväg ut stod dom där igen men då frågade vi om vi kunde hjälpa dom på något sätt, visade sig att dom ENBART pratade nån form av ryska men efter mitt pekand, flaxande, gestikulerande och typ 5 ord på ryska hade jag förklarat att deras bankomatkort inte var ett bankomatkort utan ett bankkort från migrationsverket som inte fungerade i bankomatereftersom det inte hade ett chip och man behövde en bank för att det skulle fungera. Damn vad jag är bra på att förklara, men nu ska jag komma till poängen... Dom lyckades förmedla vart dom var ifrån och det var en fd sovjetstat långt långt bort och jag skulle kika lite och försöka komma på vad den hette så jag vände mig till oraklet wiki och sökte på sovjetstater och då hittar jag detta...



En artikel om "Långtbortistan" som då ligger som en underrubrik till sovjetstaterna. EEEH?! Hur gick detta till? Hur som helst tycker jag det är hysteriskt roligt att läsa texten samt det faktum att någon har lagt ner sin själ i att fint formulera en text om ett Kalle Anka fenomen. You gotta love Wikipedia!

Söndag

Vet ni vad... Idag har jag ätit god vegitarisk mat...GOD! Heja Jenny för det! Verkar ändå nu som om det finns hopp för våra söndagsmiddagar som utan större problem har blivit en liten tradition, men det ska man nog inte tala för mycket om då kan det urarta totalt.

Dagen har hur som helst spenderats hos pappa med att meka med min bil så förhoppningarna är nu att den ska fungera problemfritt hädan efter. Senare var det middag hemma hos Jenny med Sanna, Malena och en vän till henne. Mycket bra mat och trevligt sällskap. Senare begav vi oss hem till Malenas nya lägenhet för att kika på film. En trevlig söndag helt enkelt!

Imorrn blir det hemstudier för jag hostar alldeles för mycket för att sitta på en föreläsning så målet för dagen är att avverka veckans kapitel på biblioteket istället (för att det är sååå mycket bättre att sitta och hosta där) sen kan man ta "hostraster" där när som helst inte när herr "BNB" känner för det.



XOXO

RSS 2.0