Fjärilvingar syns på Haga

Nu är jag på plats men innan jag berör det på någt sätt kommer lite bilder från vårt tuistlekande igår. Carolina var på besök i Stockholm så Jenny och jag frossade i 1700-tals historia på Haga. Jag älskar verkligen det Gustavianska och känner man likadant så är Hagapaviliongen ett litet lite paradis. Guld, vit, marmor och skira pasteller blandas och det blir sååååå bra! Efteråt gjorde jag och Jenny ett besök i fjärilshuset vilket i min mening var helt överskattat. Nästan inga flaxande krabater men högt pris. Haga är däremot något jag kommer besök igen.






Lunch vid Fjärilshuset med Jenny och Carolina




Fjärilar som ser ut som löv, så sött!

Koppartälten på Haga


sjung om studentens lyckliga dagar

Ibland gör man fynd bland sina egna saker. Denna trodde jag var long gone men den fanns allt i gömmorna. Jag tog tudenten 2006 och jag skulle ljuga om jag sa att jag minns det som om det var igår. Faktum är att jag knappt minns den alls... can't help wondering why?!




PAUS I KAOSET

Ååååh paniken kommer verkligen krypande nu. Så lite tid och så mycket att göra! Jag har konstant de senaste dagarna bara packat och kört omkring på en massa saker som ska magasineras eller slängas. Idag på eftermiddagen hann jag göra en damagecontroll av mitt hår så nu ser det okej ut att börja sitt ”nya” liv med. B.A.R.A E.N D.A.G K.V.A.R.!


G.O.P

I fredags (jaaa, jag ligger efter) hade jag min hejdå fest. Trevligt men det kom en aning fler än vad jag hade tagit med i beräkningen men eftersom jag är möbellös hade ju folk inga problem med att få plats med rumpan på golvet iallafall vilket var bra. Förut var det ju konstaterat att iallafall 14 st fick plats i min dusch men nu vet vi att det dubbla iallafall går in i kök och vardagsrum. Bra med kvalitétssäkrade lägenheter! Finns det hjärterum finns det stjärterum! Jag kommer inte direkt sakna staden men  mina vänner kommer det bli tomt utan, thank god for facebook!



Vickan... Panda... Snuttepullan, kärt barn har många namn!


Elin med sin favoitdrog, socker, i handen! 










Guuud vad jag kommer sakna dig Ida! Våga inte att inte komma och hälsa på! Gucci Gucci!!!


sneakypeaky!

Man får passa på att snoka medans tid ges! Jag, Malena och Sofia gick på upptäcktsfärd i slottet idag vilket resulterade i smutsiga kläder, lite svindel men också stora doser frustration och ett och annat "åååh". Fördelen med att jobba på ett slott är ju att när tid ges har man en väldigt stor och lärorik lekstuga/undervisningssal. Vem sa att historia skulle vara tråkigt?!

 
Utsikten från taket


Ett spöke på vinden...


...och en jätte!


Det är FYRA vånngar att klättra upp till klocktornet!




Flyttplanen

Jag kom på att jag glömt en liten petitess... Jag kommer flytta...snart...väldigt snart! Jag flyttar till Stockholm om en dryg vecka, nästa söndag för att vara exakt och jag är LÖJLIGT nöjd med detta! Jag kommer flytta söder om stan och bo tillsammans med en tjej och dela lägenhet till att börja med så får vi se vad som händer sedan men det kommer bli så skönt. Jag kan inte göra annat än le när jag tänker på det faktum att det nu börjar ett nytt kapitel och det är hur kul som helst. Jag kommer sakna mina vänner här nere men å andra sidan börjar många flytta, man växer ifrån varandra och får olika prioriteringar så det är nog dags nu, dags att skapa något nytt!


Nöjd och glad!


Kattvakt

Titta vilken söting jag har myst med ikväll! Jag har varit kattvakt hemma hos Malena och Fredrik åt deras lille Harri som mest ville gosa och leka faktiskt, inte bitas. Han visade sig från sin absolut trevligaste sida idag och överbevisade mig, han är inte bara ond. Mammsen och pappsen kan vara stolta!




Utomhusbio i parken

Det är något väldigt speciellt med att sitta mitt i en stadspark i mörkret, insvept i en filt, dricka te och äta choklad och kolla på Grease samtidigt som hela parken klappar i händer och sjunger med i You're the one that I want. Ibland känns det som om man bor mitt i en liten påhittad stad och det kan jag tycka kan vara ganska fint... 




KRÄFTSKIVA

Fan! Jag ligger ju en dag efter med bloggen hela tiden, ska strax skärpa mig. Igår hade familjen på mammas sida kräftskiva ute i stugan och vi hade perfekt väder. Allt kan ju inte vara pluttit, snuttit och gulligt så vädret vägdes upp av hysteriskt små kloinnehavare. Jag har nog aldrig ätit så små skaldjur! No matter what they say folks...SIZE MATTERS! 


Tiiiiny wen...eh, kräftor menade jag ju!


Hahaha, jag lite dör! Så klockrent, mormor i ett nötskal!


Kaffe och hallontårta i solnedgången, perfekt avslut på dagen!


Aug. 11, 2011

Jag har haft en näst intill perfekt dag med Asta, flera timmars promenad på vandringsleder med fin natur. Vi gick runt på spångar, käkade blåbär oh badade. Vi stannade och tog en vattenpaus vid ett ställe som heter Nordkap, fnissframkallade. Hur bra dag som helst!


Äventyr på HÖG nivå...


Bad/vattenpaus vid Nordkap




Middag hos mormor

Hade en mysig middag hos mormor igår med mamma och Tommy. Passade på att gosa lite extra med Asta för hon tyckte otroligt synd om sig själv för hon hade bandage på tassen. Sötnosen ser så sjukt ur ut på alla bilderna från igår men idag är hon bandagefri och lycklig igen!


Ödmjukhet är fan ingen dygd

Häromdagen hade vi den årliga äventyrsgolfsturneringen med jobbet och det var utklassning! Nää, jag ska inte skryta...eller jo, det ska jag för oj oj vad bra det gick! Tre slag från att hamna på topp tre över banrekord, inte illa pinkat. Ödmjukheten får stanna hemma ett tag så ska jag glänsa i segerns sken ett tag till. Tills nästa år, då dom kanske anställer någon som ger mig en match! Skämtåsido, det var riktigt roligt och jag hade nog tyckt det om jag inte vunnit också...kanske!






Vinnarskalle!



Lidköpingsfestivalen

I lördags utsatte jag mig för en rejälv kulturchock. Jenny, Ida och jag begav oss fram på stan för att vara med på Lidköpingsfestivalen. Det var...udda! Trevligt, men udda! Jag undrar lite vart alla de människorna som var där gömmer sig i annat fall. Vad gör dom? Vart bor dom? Hur som helst så blev det tillslut trevligt...men udda!




Kärlek

Ibland är jobbet bara lite bättre. En dag som känns pissig kan så lätt bli hur bra som helst när man har underbara kollegor som sätter upp lappar som denna...


Personalutflykten 2011

Ååååh, underbar kväll! Vi har haft personalutflykt med jobbet och det var helt perfekt! Vi började med ett glas champagne på bryggan och åkte med båten ut till Blankesundsholmarna. Den sedvanliga och likväl livsfarliga tipspromenaden avklarades med alla i styrkan överlevande. Ett underbart dopp i Vänern från klipporna och sen perfekt tillagad mat av vår käre VD och vaktis, heja heja! Senare på kvällen puttrade vi hemåt igen genom ett mörknande sjölandskap. I'm a bit high on life again...sorry!






centralen

Nu sitter jag på tåget hem och lite smäter...igen. Inte så att jag inte tycker om svensk sommar, det gör jag verkligen, men dehär me AC det ÄR trevliga saker. Anyhow...allt jag skulle göra på eftermiddagen gick bra och lägenheten är fin så nu får vi se, efter helgen ska beslut fattas.

Ibland kan det vara riktigt roligt att sitta på centralen och kolla på folk. Jag hade lyckats pilla bort autofokus på kameran så därför är första bilden en aning suddig men det syns vad det ska vara iallfall. Typ! Runt där inne prang det omkring en massa utklädda till mangafigurer (eller nåt, är det skillnad?) och det var nästan bara tjejer men dom hade en kille som liksom höll ihop gruppen. En av brudarna snodde något snöre från honom och sprang omkring med och han efter tills de andra brudarna ställde sig runt henne i en ring och viftade med trollspön, helt uppenbart var dom osynliga då för killen såg väldigt vilsen ut och såg inte dom. Jag skrattade lite gott åt dedär och är glad att mina hobbies inte är så underliga. För att fördriva tiden införskaffade jag mig en bok. Löjligt glad lev jag när jag hittade boken som handlar om Carrie när hon kom till NYC alltså before SATC. Wiiie, much rejoice! Märk väl att boken matchar mina skor!!!




gooomorron!

Efter en mycket god natts sömn började jag dagen med hotellfrukost (finns det på riktigt något bättre?) och en färsk DI, lovely! Satt tillsammans med två spanjorer och pratade på frukosten, jag övergav snabbt spanskan för den ack så mer välutveklade engelskan. Behöver ju inte framstå som IQ-badboll i onödan. Jag ska strax checka ut och bege mig på lägenhetsvisning men innan det ska jag springa lite ärenden och ha ett lunchmöte.

/Therese, som är effektv och high on life igen!


Middag med Karin

Efter en massa strosande på stan, några fynd, incheckning på hotellet och en dusch mötte jag upp Karin för middag. Vi gick en promenad till Orangeriet på Kungsholmen, rekommenderas å det varmaste. Bra mat, massa att välja på och hur mysigt ställe som helst vid vattnet. Vi gick vidare till ett ställe som hette Lokal, tog ett par drinkar och pratade om allt mellan himmel och jord. Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova. Han vägg i vägg snarkar så högt att jag hör det in till mig, hoppas att han sover själv annars tycker jag synd om den personen. Ska hålla utkik efter någon med orväckande röda ögon, bör vara hans roomie isåfall hehe.


tåget

Okej, jag håller på att avlida! Det finns ingen AC på intercity tågen. Va fan?! Åker baklänges gör jag också till på köpet. Ingen bra start på dagen fick jag heller när jag vaknade 20 min innan jag skulle åka till tåget för jag hade lyckats pilla bort alarmet på telefonen när det ringde inatt. Tur ändå att jag vaknade av en påminnelse, puuh! Nu ska jag sluta tjura...eller nej, ungen brevid mig käkar ballerina och jag mår illa. Åååh, ska nog sova lite så jag är glad när jag är framme.

/Therese, lite mer bitter än vanligt.


Diggilo

Nu är det över, hipp hurra! Lågsäsongen äro kommen och vi alla överlevde. Detta firades som sig bör med Diggilokonsert med tillhörande picnik och aktiviteter! Vuxna måste ju också få leka lite ibland så barnguiderna roade oss med de vanliga barnaktiviteterna fast lite internanpassade. TACK!


Frågorna rörande "biljetterna" (som är freaky stora, kolla saltet) är så många, är det en pepparkaksgubbe? En snopp? Och VAD har Taj Mahal med Läckö att göra?


"Snikevika" hade 83 båtar i sig när kortet togs...ÅTTIOTRE!!!


Mycket folk, snart drar dom igång och vi flyr in i slottet igen.


Läskiga Läckö...


Actionfylld dockteater. Jag skrattade så tårarna rann, bra betyg!


RSS 2.0