snart är de över

De senaste dagarna har verkligen varit kaosartade på jobbet minst sagt. Guidningarna har varit...låt oss säga kreativa. Turisterna har varit arga, dom har svimma, spytt och skällt. Mitt huvud har exploderat, mitt humör har varit som en bergochdalbana och jag har kämpt för att hålla modet uppe men det har gått. Imorgon har jag lovat mina stackars kära kollegor att dom får se en glad Therese. Bilden på vår "dräng" nedan tycker jag visr helt tydligt hur vi alla känner just nu. Snart är det över!


kaos

Kaosveckan på jobbet är i full gång. Inte nog med att det är maximal högsäsong så huserar TV4 hos oss hela veckan till Lördag. Det spelas in till både nyhetsmorgon och Mitt kök, alla guider flyr kamerorna så gott det går men alla lyckas inte riktigt haha. Vidare uppdatering om hystrerin som följer kommer imorrn...


Västkusten by car

Jag hade en underbar dag på kusten igår med massa sol och en hel del skaldjur. Jag och pappa beställde in en skaldjursplatå i Grebbesad och delade på, hur gott som helst och med ett par glas bubbel till. På hemvägen åkte vi igeom alla de små pitoreska fiskesamhällena nedåt kusten till. Vi avslutade i Kungshamn innan vi åkte hemåt igen.



Undebara Grebbestad


Pappa tyckte jag kunne knäcka extra som flöte med mitt nagellack


Behövs en bildtext?


Eeeh...helt plötsligt befann vi oss i östeuropa!


Iskallt i vattnet men så vackert


Roadtrip

Igår hamnade jag i Göteborg och hade en jättetrevlig dag faktiskt. Göteborg visade sig från sin bästa sida och tilltalade mig för en gångs skull, det händer inte ofta det. Grattis till Götet!

Idag blir det en spontantripp med papps och hans sambo till Grebbestad. Kameran får följa med idag så ska se om jag inte kan få till dendär "perfekta" sommarbilden som jag försökt få till så länge. Sverige ÄR vackert på sommaren! Nu låter jag som en romantiserande medelålders 1700-tals poet men så får det bli idag så jag matchar mina kläder med humör helt enkelt även o det blev en liten hint cowgirl med romantikern. Ser att skorna som btw är nya från igår, Bianco,  fick ta stryk igår ute men det gå nog att rädda. Någon som har bra tips på hur man får bort fläckar på mocka?


Slut som artist!

Nu! Nuuu gott folk har jag gjort mitt sista pass som croupier på krogen. Nu får det vara nog! Efter snart sju års slit så har jag fått nog. Jag har hört alla dåliga repliker minst 100 gånger, sett och hört allt och lackat ur tillräckligt många gånger för att det inte ska vara okej, nu är det nog! Samtidigt som det verkligen är jobbigt på så många sätt så är det ju också hysteriskt roligt, ens ego blir sjukt välgött! Jag har en lång lista på avslut som ska göras innan flytten och detta var ju en av punkterna. Ändå måste jag säga att det är lite vemodigt efter alla år men förr eller senare så måste man hitta på något nytt. Kvällen ikväll var riktigt bra iallafall och det var skönt att få sluta på topp!




fin dag med tjejerna

Efter en lång lunch på Limtorget och en massa glass på Birgers så tittade solen fram och det blev verkligen stekhett så vi gick hem och hämtade badkläder och åkte och parkerade oss själva vid sjön ett par timmar. Okej, Maria är en kruka men hon kan vän få vara ursäktad eftersom hon nyss kom hem från Bulgarien. Lisettes badande var väl kanske mer en olycka än frivilligt eftersom hon sakta men säkert gled nedför berget ner i vattnet. Det var superhalt på vissa ställen vilket mitt graciösa sätt att likt en säl ta mg upp ur vattnet senare demonstrerar.

När vi låg och solade så sjöng vi lite och grabben som låg bakom oss bad oss sjunga högre. Eeeh, njae så då var det nog dags att åka hem!








fika på stan

Ut på stan med Lisette och Maria! Jag har gått in i en ny fas med ständigt uppsatt hår. Jag har aldrig varit bekväm i det förut men nuså, jag blir visst vuxen!


sockerchock

Jag vågar påstå att min arbetsgivare gillade sin personal idag. Åtta (!!!) tårtor fick vi idag...vi är typ 30 st som ska dela på det haha! Tack så mycket! Vi hade fått massa bra kritik i diverse medier och chefen tycker väl att sockerspeedad personal är bra. Inga sura miner på slottet idag iallafall kan jag lova, ack så lättroade vi är!


designkissepaus

Okej, mitt sängläge varade siiisådär länge. Min rastlöshet tog över och jag drog med Jenny ut på en fika istället. Jag måste visa toan på Rörstrand den är så cool. I taket är det speglar och delar av väggarna likaså blandat med svart och vit stor mosaik. Det syns inte jättebra på bilden men är ni i krokarna så leta reda på toaletten inne i museet, klart värt ett besök kissnödig eller ej!


sängläge

Regnet öser ner idag och istället för utflykt spenderas dagen på mage i sängen med lite böcker. Jag har en kompletering som måste göras så lika bra at göra den idag när det ändå inte lockar med något annat.

Ha en bra dag söta vänner!


hemmakväll på ballen

Hemmakväll på balkongen med Jenny och lite för dyrt vin. Gud vad det är skönt med lugna kvällar ibland att bryta av med och bara vara hemma och inte behöva bry sig. Vi såg förresten världens mest korkade smitning förut. På öppen gata mitt på dagen väljer en idiot att ramma en annan bil, inte en gång utan TVÅ och sen köra därifrån med skrikande däck...smart...minst 10 vittnen. Det tog inte många sekunder innan hälften av alla som såg ringde polisen så vi kunde lugnt traska vidare utan inblandning. Men jag kan inte bli annat än förundrad över människors dumhet, vad tänkte han med? "jaaa, jag rammar denna bilen här med min bil när det står en massa folk och tittar för det är ju säääääkert ingen som ser min regplåt eller ringer snuten...nejnej, bra idé, det gör jag!"

Nää gott folk, solen är påväg upp och glasen är tomma så nu blir det sängen!




bubbeli

Fin kväll med tjejerna! Dricka bubbel på uteservering det är riktig sommar det må jag säga. Ett litet minus för infravärmen bara. Nog för att värme på sådana ställen brukar både vara mysigt och välbehövt men min skalp brändes och jag hade knallröda kinder av värmen, A BIT OVERKILL!

Ett av samtalsämnena var barn och dess konsekvenser och ämnet fortsattes diskuteras vid baren av mig och Ida vid en påfyllning av innehållet i vår ishink. Jag känner ju en anng stark för ämnet och kan ha råkat högljut debattera ämnet och använt en punch line som går ut på att människor ska använda kondom så slipper dom få oönskade barn, svårare än så är inte matematiken. På riktigt, det värsta jag vet är folk som skaffar barn utan att planera för ankommsten. Det hjääälper inte att ni säger at det är ett "kärleksbarn" om ni inkvarterarungen i en skokartong och matar den med något som har fler E-ämnen i sig än en bit trolldeg. Ska man ha barn ska man på ett rättvist sätt kunna ta hand om den och rättvst är inte att bo två vuxna människor och ett barn i en etta, newsflash...barn har öron! Bartendern tittar först konstigt, bryter ut i skratt och håller med…  

 


plan C

Yeees! Plan C har gått i lås, jag kom in på de kurserna jag sökte på universitetet så det blir flytt i höst nu hur som helst så det är bara att fortsätta packa ner i kartonger. Jag (och ni) får fortsätta hålla tummarna för plan B och A också givetvis men mer om det senare. Ska ut och fira lite med pappa nu, kallt iag så de får bli skjorta.


Förbud i överflöd

Hahahahaha, jag lite dör av skratt!!! Jag hittade denna i vår lokaltidning idag. Här i Lidköping bötfälldes den förste för den nya lagen om nedskräpning och jag antar att minst en person här i kommunen tycker att lagen är löjlig...


effektiv!

Efter ca 3 timmars sömn startade min "uppetidigtmedtuppenochvaraeffektivdag". Tvätta, städa, diska, organisera och nu iväg och luncha och planera lite med Ida. Få se ifall jag dör av vid middagstid eller om jag orkar med operan ikväll.


Svensk sommar









grönt är skönt

Sommar på slottet när den är som bäst! Jag passade på att smita ner i trädgården på en rast med kameran i högsta hugg. Det är så lugnt och skönt där nere och man får passa på medans turisterna vistas på annat ställe och denna dagen verkade det som om ingen förutom personalen hittade vår fristad med grönsaker.












Juli 10, 2011

Kvällen igår blev dimmig...

Vi böjade med vernissage, övergick till bakgårdshäng, gick vidare ut, hamnade på en efterfest och sen där någonstans loggade jag ut. Trevligt var det iallafall även om bilderna i kameran mest vittnar om de första timmarna!






Hej och hå!

Ååh det är så mycket som händer just nu och allt på samma gång också. Jag önskar jag kunde berätta allt på samma gång men det får komma lite pö om pö tror jag. Jag kan bara säga att det är stora beslut om fattas och jag är sjukt taggad och nervös så jag helst hade legat i fosterställning! MEN nejdå, nu kör vi!


sthlm

Jag har haft en grym helg i Stockholm, slänger upp lite bilder när jag kommer hem sen och laddat över bilder i min datorn. Just nu sitter jag och lite dör av nervositet! Jag ska iväg på en intervju om en stund och det är total blackout i mitt huvud! Eeeh, det går nog bra...


RSS 2.0