Dagens YOUTUBARE

Jag har alldeles för mycket i tankarna just nu men det vill inte riktigt komma ut i ord så då blir det såhär istället...


Lördag, utgång!

Oooh,  nu är det helg och jag är typ klar med mitt skolarbete så detta firas med en nätt liten utgång. Favoritskjortan har åkt på och en svart kjol, lagom höstigt och lagom för en jag-vet-inte-vart-vi-hamnar-kväll!
 


busy busy day

Pust, dag med massa att göra men det har funkar bra. Bärjade dagen sådär omännskligt tidigt igen hos veterinären, frukost på IKEA med Ida, svängde förbi skolan med en bok jag speedläst på ett dygn, mötte Anna för en riktig långrpomenad på Djurgården. Detta ledde till en båttur och 3 timmar aktivt promenerande i kanonväder. Vi avslutade eller ja, tog ett depåstop vid Rosendal och drack te. Fantastisk dag hittills och ikväll blir det middag med en vän så då blir det mer trevligt.


Wilson ser inte så glad ut hos veterinären men det är ju fullt förståligt, nålarna är ju lika stora som honom...


Frukost IKEA-style


Dit även julen hade hittat...


Ute vid Rosendsal finns det hysteriskt vackra grönsaker som skulle kunna förvandla vem som helst till kanin!


Ostsallad och kebab

Det är bara att gilla läget kära läsare för det kommer bli lite av en matblogg ett tag framöver men någon har sagt att omväxling förnöjer så here we go! Dagens middag i sann LCHF anda består av kebabkött med ostsallad till. Väldigt gott, väldigt enkelt.


LCHF

Jag har bestämt mig för att försöka bli av med mitt hysteriska sockerberoende. Jag ska prova LCHF ett tag och se ifall jag går sönder helt totalt eller om det faktiskt kan få bort mina hemska sockerdippar. Någon av er där ute som provat eller håller på nu som har erfarenheter att dela med sig av?

Hur som helst har jag varit huslig och bakat Oopsies idag som är ett slags bröd som inte är ett bröd som är ett bröd fast det inte är ett bröd fast egentligen är det ju det. Lunch och middag i lchf också och jag är mätt och glad men det skulle sitta ruggigt fint med lite frukt men aja, jag får leva på tanken istället.


Finhackat fräst bacon, ångad sparris och massa massa grönt


Oopsiebrödet


Currylax med philadelphia på samt broccoli och blomkål


Haga

Jag måste bara säga att jag är kär... i Hagaparken. Det är ju bara så gullipluttifnuttisött alltihopa och perfekt att leka med hundar där. Jag samlade krafter och tog mig dit för en riktigt lång och fridfull morgonpromenad vilket någon älskade. Hon sprang omkring som en galning och blev så trött så hon lät både förbipasserande joggare och skräckslagna fåglar vara, bra deal!

Jag har sagt det förut och säger det igen, åker ni till stockholm (och ni som bor här för den delen också) åk till H.A.G.A.!






Besök

Ååh, underbart med besök hemifrån! Det är riktigt fint väder idag (läs: det var) solen lyser och det är inte smällkallt så jag passar på att ha kjol innan det blir för kyligt för det. Ida och Fia är och hälsar på och vi har turistat i gamla stan och hittade ett riktigt mysigt fik där men världens godaste chokladbollar. Stockholms Gästabud, try it! Jag fastnar för övrigt inte på bild idag alls, whats up med hamsterkinderna liksom så  ha lite överseende tack. Jag blir väck av en kelsugen vovve vid soluppgång så det blir inte bättre än såhär, sorry!










Skuggbilder

Idag gör jag inte många knop utan har en pyssla-hemma-dag då allt ska fixas plus att min säng numera också kan kallas säng. Asta ligger och sover och är att döma av ljuden så är hon nog fortfarande sliten efter gårdagen.

Aaaanyhow, ibland är jag glad att jag äger en awesome kamera för jag lyckades fånga solnedgången på min vägg. Okej, jag hann leka lite med inställningarna men herregud vad vackert det var. Det enda jag gjort med bilden är att öka kontrasten en aning. Så enkelt, så snyggt!


You like?


Härdsmälta

Puuh, vilken dag! Först en smärre härdsmälta i form av ett "dataprov" under en arbetsintervju. Eeh, ja tur att man inte läste datakunskap och layout för nästan 10 år sedan. Eller vänta nu, JOOOO det var ju just det jag gjorde! Inte kommer jag ihåg kortkommandon i Excel i huvudet heller! Får helt enkelt förlita mig på min otroliga charm. Och dömma av vad som hände borde jag ha charmat sönder dom för en av de anställda erbjöd sig att hjälpa mig med provet för "söta tjejer förtjänar alltid det bästa" och så topppade han det hela med att ge mig choklad. Detta är andra gången denna veckan jag får choklad av främmande män, whats up with that liksom?!

Jag har hämtat lilla Asta hos mamma och åkt kollektivt med henne. Det är inte roligt att åka i rusning med en hund som låter som en apa (konstant) och som har energi som en kanin på speed och som dessutom är rädd. Asta ligger nu däckad och snarkar och jag pustar i soffan och undrar när någon tänker komma och massera mig så jag också kan få däcka sådär skönt. Nååå, när kommer massören?!


Dagens YOUTUBARE

Ibland går det bara inte att sova och då är det bra med musik som skingrar tankar. Ikväll är det Jochen Miller som får stå till tjänst, riktigt skön låt detta.


Fin söndag

Att vakna av att solen lyser på en är inte en höjdare i min mening i vanliga fall men idag vaknade jag med ett leende och insåg att klockan bara var tio och det var hur fint väder som helst. Perfekt dag för att vara utomhus helt enkelt. Jag och Malin har knatat runt Djurgården och tittat på fina höstlöv, fina hus, fina pojkar och tillsist fina tavlor på Sjöhistoriska där vi också avnjöt en lunch i solen. Helt klart godkänt söndagsförmiddag!




Undrar vad jag gjort mannen längst ner?! Oförskämt att bara ge onda ögat sådär oprovocerat kan jag tycka.


krogrunda med runda fötter...

Igår hade jag en kväll på stan med fina Malin. Vi började med en nätt liten releasefest på Collage där vi stannade en stund men lämnade sen till förmån för det lite mer mansfyllda Café opera där vi också stannade till stängning. Tro nu inte att detta inte fått konsekvenser för dagen idag har mestadels spenderats i horisontellt läge. Ja alltså, jag har legat ner för er som inte förstog det. Pladask, utslagen, raklång och alldeles ynklig. Japp, det har varit lite synd om mig idag. Till råga på allt gick sängen sönder också (inte mitt fel) men den fixas imorgon. Hur som haver så var kvällen igår lyckad och bara mina fötter lider fortfarande efter sviterna från gårdagen men det blir nog väl med den saken. Puss och kram till Malin för igår och nu ska jag gå och leta alternativ logi för natten. (I min lägenhet så inga andra tankar nu!)


Bilden är från Collage igår och är lånad härifrån


Kuddprovning @ Ikea

Vi var på Ikea en sväng igår och passade på att köpa sånadär nödvändigheter som sängkläder, lampor och en och annan köksmojäng. Ida skulle ha nya kuddar och ett nytt täcke men lyckades iiiiinte riktigt bestämma sig och skådespelet som spelades upp i form av kuddprovning var dagens höjdpunk. (Säger i och för sig nog mer om hur rolig den dagen var än hur roligt kuddprovandet var men ändå.)

Till Idas fördel ska man säga att hon iallafall går in för uppgiften att hitta den ultimata kudden...






Bubbly

Wooho, jag har investerat snudd på 800 riksdaler i bubbelplast. Visst är den fin?! Stora bubblor som säkert smäller jättebra. Oj Oj Oj vad kul jag ska ha ikväll! Nä, men jag har fått tillbaka min dator som råkade ut för en liten olycka. Det skulle kosta 19 220 :- att reparera skönheten så ja, ni kan ju gissa vad jag valde. Men för att få den tillbakaskickad fick man betala nästan en tusenlapp iallafall men då fick man ju mervärde också i form av bubbelplast, tjoho!


Svart glänsande och fin! Ignorera roadkillet i vänstra hörnet, jag är ledsen det blir inte bättre än sådär idag!


surplut och blodsprut

Klockan sju (!!!!!!!!!!!!!!) var jag tvungen att hasa mig ur sängen! Förstår ni vilken plåga det va?! Klockan SJU! Okej, jag vet att ni andra säkert redan är på väg till jobbet då men mina rutiner ser inte ut så och det där är som om vanlig svensson skulle knalla upp sisådär klockan tre och skutta iväg. Omänskligt är ordet och samma ord kan lätt användas för att beskriva det jag ser i spegeln idag. Anledningen till denna äckligt tidiga morgon var för att den fyrbente skulle till veterinären och eftersom jag fyller på karmakontot skjutsade jag dit Ida och Wilson. Så snäll är jag! Wilson satt och skakade som ett asplöv i väntrummet. Kan ha haft att göra med att han visste vad som komma skulle, kan också ha varit närvaron av den ack så opålitliga besten som satt bredvid. Don't know, men jag hade nog varit mer nervös av att bli frukost till en blodtörstig K9 än bli stucken i benet, but that's just me.


Vardagslyx

Jag och sambon tyckte att vi förtjänade en riktigt mysig och lyxig kväll så vi ordnade hundvakt och beställde bord på en skaldjursrestaurang på östermalm där vi avnjöt en trerätters. En helt magisk hummersoppa till förrätt, hummer med avocadosallad till varmrätt och creme brulee till efterrätt. Till det drack vi ett vitt sydafrikanskt vin som hetter Gabriel Green, rekommenderas starkt till alla som gillar lite citrus och mer åt det torra hållet. Funkade klockrent med hummern.


Vet inte om det är värmen eller vinet som gör mina kinder... säkert värmen!


lovely saturday

Igår var det underbart väder här så vi passade på att vara ute nästan hela dagen. En hurtig promenad runt djurgården med diverse depåstopp och sen sushimiddag på söder i gröngräset i solnedgången. Hej och hå vad mycket frisk luft!




Jellybelly

Jag hamnade i himmelriket häromdagen. Jag hittade en Jellybeanmaskin! Japp, ni läste rätt! En liten bit av paradiset i en fyrkantig form! För er som är sugna så står den i The English shop i Söderhallarna.


Lisch

Tentaveckan är över och nu satsar vi med nya friska tag på den nya kursen som faktiskt verkar riktigt bra! Jag var ju hemma förra helgen och skulle samla nya krafter innan tentan, hmm ja det gick ju sisådär men innan det spårade ur totalt så hade jag det riktigt bra. Jag hann med att hälsa på de flesta som jag ville och hade en riktigt bra skaldjurskväll i Husaby. Lördagen spenderades med cocktailparty hemma hos Virre, väldans trevligt och sen avslutades det med en liten nätt utgång med bästa fröken Nordqvist. Tack för denna gången flickor och pojkar!






Sötast i stan men helt klart svårast att fotografera, går inte att vara still!






Tjejmiddag med hysteriskt smarriga cocktails!




Glad tjej, skeptisk tjej...


RSS 2.0