Vem faan snodde min mat?

Ååååh, sova en hel natt utan att vakna av att man typ dör av syrebrist och nysattacker och att det kliar överallt var fantastiskt minst sagt. Tolv timmars sömn var nog det som behövdes tror jag efter midsommar och också det senaste dygnets runtflängande med alldeles för lite sömn och lite för mycke runtspringande. Men kul har vi haft så det får gå ändå hehe.

När jag kvicknade till liv och släpade mig iväg till kylskåpet för frukost möttes jag av en tragisk syn, en rutten gurka. Vem FAN snodde min mat medans jag var borta? Jag och Jenny drog iväg och storhandlade iallafall och jag har aldrig känt mig så vuxen som när jag knallade omkring inne i affären med en full kundvagn, inte heller lika dum som när jag insåg hur mycket mat kostar när jag skulle betala. Antar att det är så att vara vuxen och då vill jag nog helst inte det tror jag, ska återgå till min kost av ost frukt och flytanbde föda. Annars eftersöker jag en välgörare som vill laga mat åt mig tack! Intresseanmälningar mottages i kommentatorfältet!



balkongpose 1


balkongpose 2


Ida är löjligt glad över sin påse


En stekhet natt på Utecompagniet


update

Morrn morrn! Vi skuttade upp vid 8, tog en liten promenad, flyttade bilen och käkade frukost, tog en powernap och nu är vi  påväg ut igen för en shoppingrunda innan vi åker hem igen. Kvällen igår var riktigt bra men det kändes lite tungt att vakna tidigt men jag får väl sova imorrn antar jag.

Uppdaterar från bilen hem sen igen...


Pigga och glada?


sommar

Igår efter jobbet var det så fruktansvärt varm så jag och Sanna åkte till svalnäs och badade. Det var över 20 grader varmt i vattnet så det gick att vara i länge och plaska runt. Vi stannade och käkade jordgubbar och kollade på när solen gick ner, nu är det sommar på riktigt!

 I LIKE!!!










update

Just nu passerar vi Arboga och Ida sjunger Dr Feelgood...




minisemester

På något sätt blev jag ledig i två dagar nu mitt i veckan och därför tänker jag och Ida göra det bästa av situationen och bokade hotell så centralt vi bara kunde i Stockholm och så sätter vi oss i bilen och drar upp efter jag slutat jobbet ikväll. En utekväll och lite shopping och sen hem igen. Minisemester som heter duga det, snabbt, lätt och dyrt!

Uppdatering kommer från bilen sen om jag inte är alldeles för upptagen med att antingen vara chaufför eller DJ. Vi får se!



Puss och kram go vänner!


midsommar

Igår vad det midsommar och jag var borta hela dagen. Först hemma hos mamma i stugan med släkten och sen ute vid Läckö med jobbet. Jag hade en fantastiskt trevlig kväll på alla sätt och vis och tack till alla inblandade. Personalstyrkan åt tillsammans på sedvanligt vis med tillhörande tipspromenad och läckö snaps. Eftersom alla utom jag och Sanna skulle jobba idag så gick de och la sig ganska tidigt men vi som var lediga hittade trevliga båtmänniskor att fortsätta med och kvällen avslutades vid en lägereld men en gitarr i soluppgången.
 





Något hände med kameran (eller fotografen) runt midnatt och detta är resultatet...










after work

Åter igen har det hänt...after work som drog ut på tiden och blev en helkväll men det göööööör inget för jag har så fantastiskt trevliga kollegor och arbetsplats! Victoria, Sanna, Johan och jag skulle ta ett par glas och äta på Krog och Kompani efter jobbet men så slöt de nya barnguiderna upp också och vi blev kvar i flera timmar. Riktigt trevligt och jag känner att detta kommer bli en sommar att minnas!




Jag är gift!

Jag tycker inte jag gör annat än jobbar just nu. Jag är gift med mitt arbete! Jag går upp, tar på mig jobbkläderna, åker till jobbet med mina jobbarkompisar, är på jobbet, äter med mina jobbarkompisar, åker hem, ja samma visa där..men mina jobbarkompisar och till sist går jag ut o äter eller dricker nåt glas vin med samma personer men sist av allt går jag hem till mig, själv...och sover...själv! Jag och min äkta hälft lever ihop på dagtid, på nätterna är jag skild. Jag tror det är bra, jag vill ju inte hamna i någon slags skiljsmässa, det verkar bara jobbigt och komplicerat. Vi trivs bra med särbolivet. Herregud...jag behöver ett liv NU!


SATC 2

Vilken underbar kväll jag haft! SATC 2 med Malin och Lisette. Åka nercabbat en sommarkväll med de bästa av vänner och sedan se en underbar film och sen åka hem och få se detta...



Det är kvällar som denna man längtar efter! Jag uppskattar dom ska ni veta och att avsluta med en riktigt vacker vy gör inte saken värre direkt.



ledig dag

När jag väl hade tvättat bort allt pollen med en lååång dusch och fräschat till mig så kom dagen igång rätt så bra ändå. Jag och Mamma har haft en heldag och lekt turister ute på Kålland och tagit en liten shoppingrunda inne i stan och passat på att hälsa på mormor innan vi avslutade kvällen med mat på Stads uteservering. Det går inte att ta miste på att det är en specialhelg på Kinnekulle ring för flera gator inne i centrum var avspärrade och tjänade som parkering åt diverse sportbilar som jag mer än gärna hade roffat åt mig och tagit med hem, men vart ska jag ställa dom? Har ju bara en parkering och där står ju mitt röda vrålåk, får bli med en parkering till SEN ska jag skaffa mig en ferrari!





bitter

Jag hatar att vakna upp i en värld full av moln, moln och pollen! Jag känner mig lite lätt döende eftersom jag inte får luft och febern inte vill ge med sig. Dumma dumma pollen! Jag får ta en varm dusch och häva i mig alla mediciner så kanske jag iallafall kan se litegrann och få lite luft. Näe jag ska väl inte klaga, finns dom som har det värre men jag blir lite lätt bitter utav skiten! Ett bra bot mot bitterhet är annars om jag ställer mig framför spegeln och betraktar mitt nya hår, då blir jag istället nöjd, riktigt jävla nöjd för daaaaamn va jag är blond!


sola o bada

Igår solade och badade vi hela dagen. Riktigt skönt och det är mycket varmare i vattnet längre in än långt ute i skärgården som vi var i förrgår. Äntligen är det sommar på riktigt!








Rosékväll

Efter en powernap hoppade jag in i duschen och cyklade sedan iväg fram till Café o Bar för att möta upp Victoria och Sanna för lite Rosé på uteserveringen och uppdatering om vad som hänt på slottet idag samt lite planering inför morgondagen. För övrigt är den omplanerad och Askersund får bli en annan dag för vi passar istället på att sola och bada imorrn för sedan ska det bli kallare igen och då får man ju ingen färg.

Vad har ni gjort idag då? Solat eller jobbar ni?





Mitt söta ankare kommer från BikBok


En dag på sjön

Vi har haft en superdag ute på sjön verkligen, perfekt väder men liiite lite för kallt i vattnet fortfarande långt ute i skärgården, det var inget direkt nöje att hoppa i men är man stekhet så måste man. Det är så skönt att bara ligga ute på någon ö och lyssna på vattnet som kluckar, det är semester det!





Jag lyckades inte se så jääävlaq rock ut...


Ida smyger på Jan...jag smyger på Ida.


Långben


Underbar dag!


update

Åååh äntligen är jag lite ledig. Fyra underbara dagars ledighet men jag har massor inplanerat så det blir inte någon sovmorgon någon dag rtor jag inte. Imorrn ska jag ut på sjön och sola och bada, hoppas hoppas hoppas att vädret håller i sig och att det blir varmt och skönt. På torsdag åker jag till Askersund över dagen, på fredag ska jag till frissan sen ut med jobbet och sist jobba på natten. Lördagen är oviss på dagen så då ska jag nog passa på att få gjort alla sånnadär tråkiga saker som tvätta och springa ärenden men sen ska jag ut och äta med mamma på kvällen iallafall.

Jag har stått i butiken i två dagar nu och jag har nästan somnat, det är alldeles för lugnt på slottet, vart är ni alla turister? I nästa vecka kommer operan iallafall och det är ett säkert tecken på att högsäsongen snart är här. Välkomna ut till oss!


Scenen börjar ta form




with my girls

Jag och Malin lyckades övertala Lisette att följa med ut igår och sagt och gjort, vi tog ett par drinkar hemma hos Malin innan vi gick fram (fanns ingen taxi ledig, dumma dumma) till stadt. Det var fantastiskt roligt ute igår, mycket bättre än förväntat och vi dansade som galningar fram tills det var dags att gå hem.

Tack för igår pojkar och flickor!








eh?

Jag kom precis på mig själv med att sitta och stirra på tv:n där ett finskt hunduppfostringsprogram gick, varför? Ja det kan man undra...ja givetvis inte undra varför det programet gick utan varför jag fastnade i det. Jag lärde mig iallafall något, "koira" betyder hund på finska, känns som om jag är berikad nu...språkligt alltså. Jag måste verkligen skaffa mig en vettig hobby, eller sova mer kanske eller helt enkelt bara sluta göra saker jag inte borde utan istället sätta fart med att  göra mig iordning och kila hem till Malin, vi ska gå ut en sväng ikväll tänkte vi. 

Trevlig kväll!


pyssel

Hemma hos Jenny igår var det "kreativ afton", vilket innebär vin och en massa färg och glitter sen sätter fantasin gränser. Jag kände mig som en 5 åring på dagis fast med lite roligare dricka än oboj men ändå. Roligt var det iallafall och jag spann vidare på en sak som jag påbörjade för ett tag sen, MIN världsbild. Pröva själva att måla världen som ni tror att den ser ut och jämför sedan med en riktig karta, man missar sjukt mycket och det ser ju inte riiiktigt ut som på riktigt och jag valde att plocka bort lite saker och "möblera om" världen lite. Jag ska färdigställa dedär någon gång snart så ska jag visa det lovar jag.


Sanna gör en lampa


En massa massa saker och en skymt av en halvfärdig karta.


bråttom iväg

Bråttom bråttom! Skulle varit hos Jenny för en timme sen men tiden har inte riktigt räckt till idag, blir uppdatering när jag kommer hem! Jag kör på det marina temat ikväll och slänger på mig en av klänningarna jag köpte igår.


Trevlig fredagskväll allihopa! Vad ska ni göra?




shopping

Nu har jag sprungit omkring i Skövde och kommit hem med en massa påsar rikare och X antal kronor fattigare men det var det värt för jag har hittat några riktigt underbara saker som kommer användas flitigt i sommar. Lägger upp lite nu så får ni se resten på. Den sista klänningen sitter perfekt och det känns som om den kommer bli en favorit i sommar.










Nu ska jag lägga en ansiktsmask och göra en hårinpackning och ladda för imorrn. Egentligen skulle jag och Sanna till borås men vi la om planerna och tar en spadag istället, känns som om vi behöver det mer.


onsdag...ledigt!

Åter igen en fruktansvärt lång dag med massa spring fram och tillbaka. Efter jobbet så va jag en sväng hos och hjälpte henne med lite saker. Mormor förbarmade sig över mig och lagade fattiga riddare och så fick jag rabarbepaj till efterrätt, mums och tack för det! Lekt taxi har jag också hunnit med och spanat in Sannas badrumsprojekt och nu har jag landat i soffan för att planera mina två lediga dagar som jag har framför mig. Det kommer bli två dagar kantade med shopping och det ska bli såååå skönt att förnya garderoben med en massa basplagg och sommarkläder. Jag förtjänar verkligen en massa nytt efter detta halvåret som gått för det har varit galet på så många sätt. Jag ska leta efter snygga jeans, måste hitta ett par perfekta med det är ju så sjukt svårt. Önska mig lycka till och har ni tips på vart man kan hitta bra jeans i skövde eller borås så hör av er för det är där jag ska vara imorrn och på fredag.

Puss och kram!


kort sammanfattning

Sådär! Nu är allt tillbaka till vanligt igen och jag har vaknat till liv, ja typ iallafall men det får duga så länge. Efter ett par galna dagar på slottet och en ork som helt försvunnit har jag sovit ikapp lite och ställt om hjärnan på att guida på riktigt igen. Det är sjukt hur mycket psykisk och fysisk styrka det behövs för att ställa om kroppen för sånna här saker men nu tror jag att jag är back on track. Ett stort tack till Jenny som hade lagat underbar mat till mig och Sanna efter jobbet i förrgår vilket räddade den dagen och igår när jag kom hem slängde jag mig i sängen och sov nästan 12 timmar vilket verkar ha gjort sitt. Ett par djur har också varit inslag under dessa dagar. först en stackars älg som fick mikg att tvärnita på väg ut till slottet (mest för den var söt och inte alls på vägen) och sen brevduvan Magnus/Maria som visade sig vara en vilseflugen tävlingsbrevduva från polen (då är man jääävligt lost om man är i Sverige). För att sammanfatta så lever älgen vidare och duvan är på väg hem till polen i en kartong igen, levande.






jag lever

Ber om ursäkt för fantastiskt slött och dött bloggande men jag är så trött och utmattad efetr intensiva jobbdagar förtillfället men imorgon kommer jag komma tillbaka med nya friska tag det lovar jag er!


god natt

Jag har haft en skön lördagskväll på diverse uteserveringar med vänner och laddar inför morgondagen som är den första på den "riktiga" läckösäsongen. Hoppas det går bra och att allt flyter på, på med fiskskålen för nu kör vi!




Dagens Youtubare

Igår när vi satt i parken så sjöngs och spelades denna låten, jag hade glömt av hur mycket jag lyssnade på den i tonåren och jag älskar den verkligen!


tillbaka till 60 talet

Okej, det är väl ingen större hemlighet att jag verkligen inte gillar 50 och 60 talet men idag har jag faktiskt haft riktigt roligt, kanske då mest för att jag har haft en massa folk att göra i ordning och leka docka med men ändå. Jenny som är sjukt kompetent har varit projektledare för ett projekt som Skara Museeum har haft som idag hade vernissage. En del besot av att ungdomar skulle tolka 60 talet och framföra detta i en modevisning. Här är resultatet...


Såhär glad är Sanna över att jag "förstör" hennes hår


















en kväll i parken

Kvällen spenderades i parken här nere med massa sköna människor och en gitarr, tack för ikväll gott folk för nu ska här sovas för imorgon är det 1000 saker som står på schemat!






Mitt mellanamn är Tur

Förra helgen när jag jobbade hade jag förresten en gammal klasskompis på besök vid bordet och han lyckades få min tur på bild. Jag hade grymt flyt hela kvällen men detta tog nog priset tror jag...



Den stackars spelaren hade lyckats få ihop 21 på 7 kort vilket i sig är en bedrift men hans jubel blev ganska kort för jag drog en black jack. Hehe, han blev skitsur och gick ifrån bordet pank men jag satt och smålog åt dedär hela kvällen sen.



Nöjd!

Ååååh jag kom precis på att jag är väldigt nöjd! Jag är nöjd över följande saker:


- Solen skiner.

- Det är supervarmt ute.

- Jag är solbränd, tillochmed på benen:)

- Min balkong är hiskeligt underbar och blommig.

- Jag har bokat in tid för "nytt" hår. Kommer bli sååå bra!

- Jag har sommarlov och ska möta upp vänner i parken sedan för picnic.


Jag kan inte klaga på något alls idag tror jag inte utan jag låter det vara såhär och fortsätter sola mig ute på balkongen i väntan på att kvällen ska sparkas igång och sen får vi se vad som händer, kanske blir utgång, vem vet! SOMMAREN ÄR HÄR AND I LOOOOOVE IT!





paket

Jag utlovade ju en glimt av paketet som kom förut, det var fullproppat med sommarkläder. Jag kommer jobba så mycket framöver och inte sluta förrän efter klockan 18.00 så jag hinner ju inte shoppa men då är det tur att Nelly och Bubbleroom finns hihi. Jag slänger upp en del av det som kom nu och så får ni se det andra framöver om sommarvädret håller i sig!


Söta baslinnen med spets



En marin sommarklänning som sitter som en smäck!


Hurtbulle

Idag har jag och Maria varit hurtbullar av stor klass. Först har vi lirat tennis tills fötterna brann och sen varit ute och cyklat för att hamna nere i småbåtshamnen där vi svalkat de brinnande små sakerna och tittat på optimistjollar som seglade omkring. Det är så fantastiskt fint nere vid sjön på sommaren, jag fattar inte hur folk som bor på ställen utan tillgång till vatten klarar sig. Hur gör ni? Hur gör ni när ni ska bada???


Hurtbulleaktivitet nr:1



Hurtbulle nr:1


Hurtbulle nr:2



idag är den en "kentdag"

God Morgon!

Det blir nog ingen strand för mig idag tror jag inte för kroppen är lite mör efter gårdagens besök där, ska låta huden vila tills imorrn iallafall innan jag sätter mig i en himmelsk solstol igen. Istället har jag ägnat morgonen åt att läsa lite artiklar och gjort te på min EGENODLADE mynta, de ni! Säga vad man vill om min huslighte men jag kan när jag vill! Jag ska hoppa in i duschen strax och fuktbomba huden så den blir glad igen och idag känner jag att det blir en "Kent-dag" så spotify går på högvarv här medans jag lallar runt och gör mig klar innan jag ska hämta ut ett paket som kommit. Vad det är i det kommer visas sedan.

Trevlig dag allihopa!




bada

Vi har haft en alldeles underbar dag vid sjön Maria, Malin, jag och så hade vi ett litet gästspel av Lisette som stannade en stund innan hon skulle iväg och jobba. Nästan vindstilla, badvänligt vatten och massa sol, kan det bli bättre? Ska väl tilläggas att vi hade jordgubbar också det gör det väl kanske lite bättre. Men tillslut blev det lite för bra och efter att jag suttit i en solstol UTE I vattnet så brände jag mig på benen och lite på bröstkorgen, så kan det gå men det gör inte ont så jag hoppas det lägger sig snart och blir brunt istället.





premiärfrukost på balkongen

God Morgon alla glada! Jag sitter ute på balkongen och käkar frukost och är fruktansvärt nöjd med detta, äntligen är det sommar! Det är bara min "vägg" mot grannen som saknas men den kommer nog komma upp i helgen så jag slipper se, höra och prata med honom när jag sitter här ute. Snart blir det stranden igen denna gången följer Lisette med mig och Maria. Nu är det 23 grader i skuggan så det kan nog bli riktigt skönt idag så när jag kommer hem ikväll få vi se ifall jag är bränd eller om pigmentet sen Teneriffa sitter kvar, spännande spännande haha, eller kanske inte.


Det är väldigt ljust här ute men det ser ut som om det blir sol hela dagen så jag klagar icke!


gröna fingrar

Tänkte jag skulle slänga upp det jag gjort istället för plugga i eftermiddag. Jag har fått för mig att jag ska ha gröna fingrar och starta någon slags miniträdgård ute på balkongen och jag började lite smått idag med att plantera delar av de örter jag ska ha och så lite blommor i olika krukor. Jag har planterat lite olika sorters mynta..."groggvirke" så att säga så det lääär bli mojitos (?) i sommar på balkongen kan jag lova!






day in the sun

När man ska plugga och solen skiner ute är det som ett hån, ett hån utan dess like så jag packade mina böcker, en filt, massa kex och en cesarsallad och drog till stranden med Maria istället. Det var skönt med en dag i solen och vi ladar för en ny imorrn. När vi kom tillbaka till stan tog vi en vända förbi sommarhagen och hälsade lite på de fyrbenta som verkade trivas lika mycke dom i solen.



Lilla Hilda









RSS 2.0